Θράκη | Διακίνηση παράνομων μεταναστών με νταλίκες και μοτοσικλέτες

Μπαράζ συλλήψεων.
Screenshot_1116

Συνελήφθησαν χθες 2-8-2023 σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Ροδόπης, έξι διακινητές – πέντε αλλοδαποί και ένας ημεδαπός – οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Στην πρώτη περίπτωση, το πρωί, στην Εθνική οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας επτά μη νόμιμους μετανάστες. Ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά το όχημα εντοπίσθηκε να έχει εκτραπεί της πορείας του, ενώ ο οδηγός – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει. Επιπλέον έφερε πινακίδα κυκλοφορίας για την οποία δηλώθηκε κλοπή την 31-7-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη περίπτωση, το πρωί επίσης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου σε συνεργασία με τελωνιακό υπάλληλο συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έναν μη νόμιμο μετανάστη.

Θράκη | Διακίνηση παράνομων μεταναστών με νταλίκες και μοτοσικλέτες

Στη τρίτη περίπτωση, το μεσημέρι, στην Επαρχιακή οδό Μεταξάδων – Μικρού Δερείου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων συνέλαβαν τον τρίτο αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έναν μη νόμιμο μετανάστη.

Θράκη | Διακίνηση παράνομων μεταναστών με νταλίκες και μοτοσικλέτες

Στην τέταρτη περίπτωση, επίσης το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του Έβρου, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών ένας ημεδαπός, διότι εντοπίστηκε να επιβιβάζει σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες με σκοπό να τους προωθήσει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Θράκη | Διακίνηση παράνομων μεταναστών με νταλίκες και μοτοσικλέτες

 

Στην πέμπτη περίπτωση, το μεσημέρι και πάλι, στον οικισμό Ταύρης Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού συνέλαβαν τον τέταρτο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες. Ο οδηγός – διακινητής, κατά τη σύλληψή του επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Θράκη | Διακίνηση παράνομων μεταναστών με νταλίκες και μοτοσικλέτες

Στην έκτη περίπτωση, το μεσημέρι ξανά, στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού συνέλαβαν τον πέμπτο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες. Ο οδηγός – διακινητής, προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη. Επιπλέον για τις πινακίδες κυκλοφορίας τις οποίες έφερε το παραπάνω όχημα δηλώθηκε κλοπή την 31-7-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Θράκη | Διακίνηση παράνομων μεταναστών με νταλίκες και μοτοσικλέτες

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, τρεις πινακίδες κυκλοφορίας, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση διενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης, Τυχερού, Φερών, Σουφλίου Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Ιάσμου Ροδόπης, και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood