Θωρακίζεται κι άλλο ο Έβρος, με 32,5 χλμ φράχτη, ελικόπτερα, επιπλέον αστυνομικούς, drones και θερμικές κάμερες

Ταυτόχρονα, οι κάτοικοι, συνηθισμένοι σε παρόμοιες καταστάσεις, είναι ξανά αποφασισμένοι αν χρειαστεί να υπερασπιστούν τα σύνορα, όπως έκαναν και τον περασμένο Μάρτιο.
Webp.net-resizeimage-5
  • Με την κατασκευή φράχτη μήκους 32,5 χιλιομέτρων, με τετρακόσιους επιπλέον αστυνομικούς που φτάνουν ήδη σήμερα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, με drones, ελικόπτερα και θερμικές κάμερες, θωρακίζεται έτι περισσότερο ο Έβρος, και προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μιας νέας ασύμμετρης απειλής εκ μέρους της Τουρκίας.
Ταυτόχρονα, καθώς η Κυβέρνηση προχωρά με το σχέδιο κατασκευής του νέου φράχτη στον Έβρο για την προάσπιση της συνοριογραμμής με την Τουρκία, οι κάτοικοι του νομού, συνηθισμένοι σε παρόμοιες καταστάσεις, είναι ξανά αποφασισμένοι αν χρειαστεί να υπερασπιστούν τα σύνορα, όπως έκαναν και τον περασμένο Μάρτιο.
Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, όπως και άλλα αθηναϊκά ΜΜΕ, βρέθηκαν στον Έβρο, μιλώντας με τους κατοίκους της περιοχής. Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, από τη στιγμή που ανέλαβαν ο Στρατός και η Αστυνομία, δεν βλέπουν άνθρωπο να κυκλοφορεί.

Τα «καυτά» σημεία στον Έβρο – Ο νέος φράχτης

Ο νέος φράχτης που πρόκειται να κατασκευαστεί, έχει τρία «καυτά» σημεία στις περιοχές του νοτίου Έβρου. Το κατά σημείο μήκος του θα είναι:
  • Θέση “Πέταλο”: 16 χιλιόμετρα
  • “Κτήμα Τσιρόζη”: 14 χιλιόμετρα
  • Θέση “Νεραϊδότοπος”: 2,5 χιλιόμετρα
Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις, “χτίζει” ένα ακόμη “τείχος”, σε στεριά και αέρα, με αστυνομικές ενέδρες σε δεκαπέντε εναλλασσόμενα σημεία, κάλυψη των “κενών” με drones και ελικόπτερα, και σταθερές θερμικές κάμερες εμβέλειας 12 χιλιομέτρων.
Επιπλέον, στην ελληνοτουρκική μεθόριο επιστρέφουν τετρακόσιοι αστυνομικοί, κυρίως δυνάμεις των ΜΑΤ, εποχούμενες δυνάμεις, άνδρες των ΟΠΚΕ και συνοριοφύλακες. Θα τοποθετηθούν στις Φέρες, στο Κτήμα Τσιρόζη, στο Τυχερό του Έβρου, και στον Άρδα Ποταμό.
Η απεσταλμένη του ΣΚΑΪ στον Έβρο, Ελένη Ιατρού, περιγράφει την περιοχή στο ύψος των Φερών στην οποία οι Τούρκοι διαθέτουν πυλώνα δεκάδων μέτρων με κάμερες, παρακολουθώντας τον ποταμό.
Χθες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη, όπου συναντήθηκε με τις τοπικές αρχές και συζήτησε τις λεπτομέρειες και για την κατασκευή του φράχτη. Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων: “Αυτή τη στιγμή στον Έβρο, στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, υπηρετούν μόνιμα 400 άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Εκεί βρίσκονται και 200 εθελοντές αστυνομικοί που παραμένουν με δικά τους έξοδα, αλλά και 150 ένστολοι, ως ενισχυτική δύναμη από το σχέδιο ΑΣΠΙΔΑ. Επίσης, 100 στελέχη της ευρωπαϊκής Frontex είναι στα σύνορα, τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο. Έως την Παρασκευή, που αναμένεται να έχουν φτάσει και οι επιπλέον 400 αστυνομικοί, η συνολική δύναμη στον Έβρο, ΕΛΑΣ – Frontex, θα ξεπερνά τους 1.250 άνδρες”.
Πηγή: skai.gr / evros-news.gr
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood