Σε ηλικία 61 ετών, έφυγε από τη ζωή ο Δικηγόρος και Αναπληρωτής Καθηγητής της Νομικής Σχολής Κομοτηνής, Στυλιανός Παπαγεωργίου – Γονατάς.

Γεννηθείς στην Αθήνα, το 1958, σπούδασε στη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε με άριστα το 1982, και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στον Τομέα Ποινικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μονάχου. Από την ίδια σχολή, έλαβε διδακτορικό το 1988, ενώ δέκα χρόνια αργότερα εξελέγη Λέκτορας στη Νομική του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Παρέμεινε στην «οικογένεια» του Δ.Π.Θ. για 21 συναπτά έτη, φτάνοντας μέχρι τη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή.

Μετά τον αιφνίδιο θάνατό του, από τη Νομική Σχολή Κομοτηνής εκδόθηκε ψήφισμα, με το οποίο εκφράζεται η βαθύτατη οδύνη των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας. Αναλυτικότερα, το ψήφισμα αναφέρει:

«Η Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης πληροφορήθηκε με βαθύτατη οδύνη τον αιφνίδιο θάνατο του αγαπητού συναδέλφου και εκλεκτού επιστήμονα, Αναπληρωτή Καθηγητή Στυλιανού Παπαγεωργίου – Γονατά.

Ο Στυλιανός Παπαγεωργίου – Γονατάς υπηρέτησε στη Νομική Σχολή ως μέλος Δ.Ε.Π. του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών, από το έτος 1998. Η προσφορά του στη Σχολή υπήρξε συνεχής και αποδοτική.  

Η Νομική Σχολή αποφάσισε:

  1. Να διαβιβασθούν τα ειλικρινή συλλυπητήρια της Σχολής στους οικείους του εκλιπόντος 
    2. Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκ μέρους της Νομικής Σχολής 
    3. Μέλη της Νομικής Σχολής να παραστούν στην κηδεία».