Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Γαβρόγλου και του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης Ακρίτα Καδαϊτζή με την ειδική επιτροπή μελέτης θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος Εκκλησίας και Πολιτείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην οποία προεδρεύει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος.

Ο κ. Ιερόθεος επισήμανε: «Είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον Γενικό Γραμματέας της κυβέρνησης προκειμένου να μας αναπτύξουν το νομοσχέδιο που καταρτίζεται από την κυβέρνηση για τα θέματα τα οποία αφορούν την ανάπτυξη της εκκλησιαστικής περιουσίας, τις οργανικές θέσεις των κληρικών και των υπαλλήλων, και το θέμα της μισθοδοσίας του Κλήρου. Είχαμε τη χαρά να ακούσουμε όλο το σκεπτικό του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου το οποίο θα μας αποσταλεί εντός των ημερών. Στη συνέχεια θα το μελετήσουμε διεξοδικά, θα απαντήσουμε γραπτώς και προφορικώς, και θα γίνει περαιτέρω συζήτηση σύμφωνα με την απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος της 16ης Νοεμβρίου του 2018».

Ο κ. Γαβρόγλου υπογράμμισε: «Είχαμε τη χαρά μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης τον καθηγητή κ. Καδαϊτζή να είμαστε παρόντες στη συνεδρίαση της Επιτροπής που όρισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και να αναλύσουμε λεπτομερώς την αρχιτεκτονική και τις βασικές αρχές που θα διέπουν το νομοσχέδιο που ετοιμάζουμε», ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου, και σημείωσε: «Είχαμε μία πολύ διαφωτιστική, για εμάς τουλάχιστον, συζήτηση, που συμπεριελάμβανε και τα θέματα της μισθοδοσίας, τα θέματα της εκκλησιαστικής περιουσίας και το θέμα των οργανικών θέσεων. Σε λίγες μέρες θα στείλουμε στην επιτροπή το νομοσχέδιο στη μορφή με βάση την οποία θα θέλαμε να συνεχιστεί η συζήτηση. Νομίζουμε ότι έχει μεγάλη σημασία το ότι αρχίζουμε να συζητάμε και σε ένα εξαιρετικό κλίμα σήμερα. Ευχαριστώ πολύ και προσβλέπουμε στην επόμενη συνάντησή μας».