Θεσσαλονίκη: Έρχεται το 1ο Βαλκανικό Forum Αναπτυξιακής Στρατηγικής

Επί τάπητος η διαβαλκανική συνεργασία και συν-ανάπτυξη, η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία, οι δυνατότητες και οι προοπτικές.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Με στόχο την ανάπτυξη μιας κοινής αναπτυξιακής στρατηγικής, αλλά και την προώθηση επενδυτικών πρωτοβουλιών στα Βαλκάνια, το Υπουργείο Εσωτερικών/Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Απριλίου, στη Συνεδριακή Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ – HELEXPO, το 1o Βαλκανικό Φόρουμ Θεσσαλονίκης με θέμα «Διαβαλκανικές Υποδομές και Δίκτυα Συν-ανάπτυξης-Μοχλοί Προώθησης της Επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας».

Η διοργάνωση του Forum στηρίζεται στην παραδοχή ότι η ανάπτυξη σύγχρονων διακρατικών υποδομών και δικτύων στα Βαλκάνια αποτελεί την κινητήρια δύναμη για την προώθηση αποτελεσματικών διακρατικών δικτυώσεων στον χώρο της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, αλλά και για την προσέλκυση σοβαρών επενδυτικών σχεδίων.

Το Βαλκανικό Forum αφορά:

  • Την αξιολόγηση του υφιστάμενου επιπέδου των επιχειρηματικών, μεταφορικών, βιομηχανικών, τεχνολογικών και ενεργειακών υποδομών και δικτύων σε επίπεδο βαλκανικής και η καταγραφή συγκεκριμένων αναγκών και ελλείψεων.
  • Τη συζήτηση και διερεύνηση των αναγκαίων υποδομών και δικτύων των οποίων η υλοποίηση θα πρέπει να προωθηθεί κατά προτεραιότητα καθώς και η εξεύρεση δυνητικών χρηματοδοτικών σχημάτων.
  • Την αξιολόγηση των χωρικών επιπτώσεων των προτεινόμενων υποδομών και δικτύων στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας τόσο σε εθνικό όσο και σε διαβαλκανικό επίπεδο.
  • Τη συζήτηση και εξεύρεση μηχανισμών κινητοποίησης και αξιοποίησης του επιχειρηματικού και τεχνολογικού δυναμικού στην ωρίμανση και υλοποίηση των υπό σχεδίαση υποδομών και δικτύων.
  • Την προώθηση των απαραίτητων επιχειρηματικών και τεχνολογικών δικτυώσεων και συνεργειών σε βαλκανικό επίπεδο.

Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι υπουργείων, επιμελητηρίων, ερευνητικών φορέων, επενδυτικών ομίλων, πανεπιστημίων, Οργανισμών Λιμένων και Αεροδρομίων από τις έξι χώρες των Βαλκανίων (Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Ρουμανία, Αλβανία).

Την έναρξη των εργασιών του διήμερου Forum θα κηρύξει η Υφυπουργός Εσωτερικών/Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, και θα ακολουθήσει η ομιλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης Ιωάννη Δραγασάκη, με θέμα “Βαλκανική Συνεργασία & Συν-ανάπτυξη, δυνατότητες και προοπτικές”.

Ανάμεσα στους ομιλητές των επιμέρους θεματικών ενοτήτων του Forum θα είναι ο Υπουργός Μεταφορών-Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, μαζί με τους ομολόγους τους από τις βαλκανικές χώρες, αλλά και ο Υφυπουργός Οικονομίας Στάθης Γιαννακίδης μαζί με εκπροσώπους της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, της παρευξείνιας Τράπεζας, και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood