Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και του Δήμου Κομοτηνής, διοργανώνουν την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 18:30 στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Chris & Eve, Διάλογο Πολιτών με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, με θέμα «Μεταναστευτική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας: Ευρωπαϊκές λύσεις σήμερα, Καλύτερη Ευρώπη στο Μέλλον».

Πρόγραμμα
18:00 – 18:30 Προσέλευση & Εγγραφές
18:30 – 20:00 Διάλογος Πολιτών με τον Ευρωπαίο Επίτροπο με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου
20:00 Networking Drink

Παράλληλα με τον Διάλογο Πολιτών, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα πραγματοποιήσει Έκθεση Φωτογραφίας με έργα που χωροθετούνται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και χρηματοδοτήθηκαν από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία.

Στον Διάλογο μπορεί να συμμετάσχει κάθε πολίτης που το επιθυμεί. Για την είσοδο στον χώρο της διοργάνωσης είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Λίγα λόγια για τους Διαλόγους Πολιτών: Οι διάλογοι με τους πολίτες είναι δημόσιες συζητήσεις με τους Ευρωπαίους επιτρόπους και άλλους φορείς λήψης αποφάσεων της Ε.Ε., όπως ευρωβουλευτές και πολιτικούς σε εθνικό, περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο. Λαμβάνουν τη μορφή ερωτήσεων – απαντήσεων. Δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να υποβάλλουν ερωτήσεις στους πολιτικούς της Ε.Ε., να διατυπώσουν παρατηρήσεις και να τους εκφράσουν τη γνώμη τους για το πως τους επηρεάζουν οι πολιτικές της Ε.Ε. Οι πολίτες μπορούν επίσης να μοιραστούν τις ιδέες τους σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης. Οι διάλογοι πολιτών πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις σε όλη την Ε.Ε., με ελεύθερη είσοδο, και κάποιοι μεταδίδονται ζωντανά μέσω διαδικτύου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να λάβουν μέρος σε συζητήσεις στο Twitter χρησιμοποιώντας την ετικέτα #EUdialogues. Περισσότερες πληροφορίες για τους διαλόγους πολιτών παρέχονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://ec.europa.eu/info/about-european-commission/get-involved/citizens-dialogues_el.