Θεόδωρος Μανίτσας | 15 προτάσεις ψηφιακής αναβάθμισης του Δήμου Κομοτηνής από έναν ειδικό

"Ο Δήμος μας ψηφιακά έχει μείνει πίσω, και πρέπει αυτό να αλλάξει. Πρέπει να προχωρήσει στην ψηφιακή αναβάθμιση και να αποκτήσει υποδομές με απώτερο στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας".
Screenshot_1338

Αυτό τονίζει ο Θεόδωρος Μανίτσας, ειδικός πληροφοριακών συστημάτων, απόφοιτος του North College Θεσσαλονίκης με τον τίτλο Bachelor of Science, και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “Κομοτηνή Δυνατά”, του Αντώνη Γραβάνη, και όπως επισημαίνει, “με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, μπορούμε να υλοποιήσουμε προτάσεις, σε βάθος 5ετίας, όπως οι παρακάτω:

 1. Δωρεάν ασύρματο δίκτυο σε κοινόχρηστους χώρους, πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και οικισμούς. Ο πολίτης θα έχει την δυνατότητα της πρόσβασης στο διαδίκτυο σε όλους τους χώρους της πόλης και των οικισμών μας.
 2. Aναβάθμιση στον τεχνολογικό εξοπλισμό και τα πληροφοριακά συστήματα του Δήμου.
 3. Προγράμματα ψηφιακής εκπαίδευσης των δημοτών αλλά και του προσωπικού του Δήμου στις νέες τεχνολογίες.
 4. B.M.S. (Building Management System) Κεντρικά Συστήματα Διαχείρισης κτιρίων που ανήκουν στον Δήμο (ψύξη – θέρμανση – εξαερισμός – υγρασία). Ένα μεγάλο project είναι το B.M.S., κεντρικά συστήματα διαχείρισης κτιρίων, όπου θα υπάρχει διαχείριση του φωτισμού, του κλιματισμού–εξαερισμού του κτιρίου, προκειμένου να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας, κεντρική διαχείριση της εγκατάστασης, και κόστος βιωσιμότητας του κτιρίου
 5. Εγκατάσταση σε όλα τα δημοτικά κτίρια CCTV (Closed Circuit TV) και συστημάτων συναγερμού, για την ασφάλεια τους.
 6. Δημιουργία θέσεων parking και εν συνεχεία εγκατάσταση συστημάτων «έξυπνης» στάθμευσης.
 7. ΑΤΜ πιστοποιητικών και ψηφιοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών για την ταχύτερη και εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση του δημότη.
 8. Έξυπνες εφαρμογές για τη συλλογή απορριμμάτων, όπου οι πολίτες αναφέρουν σε πραγματικό χρόνο από τον υπολογιστή ή το κινητό τους ενδεχόμενα προβλήματα που εντοπίζουν στο κοινό δημόσιο χώρο και τον ηλεκτροφωτισμό. Έξυπνες εφαρμογές για τον ηλεκτροφωτισμό όπου μετατρέπεται το σύστημα φωτισμού περιοχών σε «έξυπνο», προσφέροντας τη δυνατότητα διαχείρισης κάθε λαμπτήρα ξεχωριστά.
 9. Ηλεκτρονική εφαρμογή για την καταγραφή και την υποβολή αιτημάτων, προτάσεων και παραπόνων των δημοτών μας.
 10. Έξυπνες διαβάσεις πεζών και φιλικές προς ΑμεΑ.
 11. Οργάνωση γραφείου κίνησης και διαχείριση δημοτικού στόλου οχημάτων, για την real time παρακολούθηση του στόλου οχημάτων.
 12. Έξυπνος οδηγός πόλης/Δήμου με καταγραφή τοπικών επιχειρήσεων και ανάδειξη προσφορών σε συνεργασία με φορείς του Δήμου.
 13. Σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων και ψηφιακών υπογραφών. Θα συγκεντρώνει όλα τα έγγραφα των οργανισμών και υπηρεσιών του δήμου ενδεικτικά  : αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, οικονομικών επιτροπών, οργανισμών δήμου, εσωτερικά έγγραφα όπως εισηγήσεις υπαλλήλων και οργάνων πρακτικά επιτροπών παρακολούθησης και παραλαβής.
 14. Εγκατάσταση σε γραφεία τοπικών κοινοτήτων Συστημάτων Μηχανογράφησης. Θα δίνει την δυνατότητα στους τοπικούς προέδρους των Κοινοτήτων για την έκδοση πιστοποιητικών και διάφορων άλλων εντύπων για ηλικιωμένους πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και στα ΚΕΠ του Δήμου.
 15. Facility Management Software – Παρακολούθηση Αναθέσεων έργων. Αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση των έργων που εκτελεί ο Δήμος μας. (Πρόοδος εργασιών, χρονοδιάγραμμα, υλοποίηση έργου κ.λπ.)”.

Θεόδωρος Μανίτσας | 15 προτάσεις ψηφιακής αναβάθμισης του Δήμου Κομοτηνής από έναν ειδικό

“Ο Δήμος μας κατά γενική ομολογία προσφέρει ελάχιστες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στους πολίτες του. Η εξυπηρέτηση των υπηρεσιών προς τους πολίτες που είναι οι πιο συχνά ζητούμενες, πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα στην υλοποίησή τους με ηλεκτρονικό τρόπο από τους Δήμους και αυτό πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν πιο εύκολα από τον πολίτη, δηλαδή να παρέχονται με υψηλό επίπεδο αυτοματισμού”, υπογραμμίζει ο κ. Μανίτσας, και καταλήγει:

“Παράλληλα με το πρόγραμμα των «Έξυπνων Πόλεων» δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους Δήμους να ευθυγραμμιστούν με την κεντρική διοίκηση αναφορικά στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού. Σκοπός του προγράμματος είναι η αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών και των τοπικών κοινωνιών, με την επιλογή εκείνων των ψηφιακών έργων που ανταποκρίνονται καλύτερα στις προτεραιότητες κάθε Δήμου”.

Θεόδωρος Μανίτσας | 15 προτάσεις ψηφιακής αναβάθμισης του Δήμου Κομοτηνής από έναν ειδικό

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood