Θεοδωρικάκος: “Αντισταθμιστικά οφέλη στους Δήμους που θα δεχτούν πρόσφυγες-μετανάστες”

Ο Υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του κάνει λόγο για "πατριωτικό καθήκον σε ένα θέμα που έχει πάρει χαρακτήρα εθνικής ασφάλειας".
ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Συνέντευξη στη “Βραδυνή της Κυριακής” έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκος.

  • Στο ερώτημα για το τι θα γίνει με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ενόψει των αντιδράσεων από Φορείς και πολίτες που δεν επιθυμούν να μεταφερθούν στις περιοχές τους πρόσφυγες και μετανάστες, ο Υπουργός απάντησε:

«Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν είχε κάποια αρμοδιότητα στο θέμα άσκησης μεταναστευτικής πολιτικής. Είναι ένας τομέας που υπάγεται στον τομέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Κληθήκαμε με εντολή του Πρωθυπουργού να συμβάλουμε ως Υπουργείο Εσωτερικών στις κοινωνικές και πολιτικές ζυμώσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου ολόκληρη η χώρα να συνδράμει σε έκτακτες λύσεις που είναι μπροστά μας εξ αιτίας μιας έκτακτης κατάστασης που υπάρχει από τις δραματικές προσφυγικές ροές που συρρέουν δυστυχώς στη χώρα. Η λογική μας είναι η συνεργασία με τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες, με τα πολιτικά στελέχη κάθε τοπικής κοινωνίας, ο διάλογος και η κοινή βούληση να συνδράμουμε με θετικό και δημιουργικό τρόπο για την επίλυση κάθε προβλήματος που μπορεί να προκύπτει από τις μετακινήσεις των προσφύγων και μεταναστών. Συμβάλουμε σε ένα πατριωτικό καθήκον και σε ένα θέμα που έχει πάρει χαρακτήρα εθνικής ασφάλειας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα νησιά μας να βουλιάζουν από μετανάστες και πρόσφυγες, και γι’ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε λύσεις που θα στερεώνουν την ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή των κοινωνιών. Γι’ αυτό πουθενά δεν γίνεται τίποτα που να αιφνιδιάζει την τοπική κοινωνία, γιατί το δόγμα μας δεν είναι αποφασίζουμε και διατάζουμε, το δόγμα μας είναι συνεργαζόμαστε για να κρατήσουμε ασφαλή την πατρίδα μας και την κοινωνία μας».

  • Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη σε όσους Δημάρχους ανταποκριθούν θετικά, απάντησε:

«Είμαστε ήδη σε σοβαρή διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να εξασφαλίσουμε έκτακτα κονδύλια με τα οποία θα στηρίξουμε με έργα, δράσεις και παρεμβάσεις όλους τους Δήμους που παίρνουν στην πλάτη τους βάρος για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος». 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood