Η Ρίτσα, όπως την γνωρίζουν οι φίλοι της, έλκει την καταγωγή της από την Πέλλα, αλλά η Κομοτηνή έλαχε να γίνει η πόλη όπου δημιούργησε την οικογένειά της και ζει τα τελευταία χρόνια μαζί με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά. Έχοντας κολλήσει αρκετά ένσημα στον ιδιωτικό τομέα, και με κυρίαρχο κίνητρο την αγάπη της για την Κομοτηνή, μοιράζεται το όραμα του Γιάννη Γκαράνη με την «Κοινωνία Πολιτών», για μια πόλη που μπορεί να αποτελέσει ένα ξεχωριστό παράδειγμα πολιτισμού, τουριστικής ανάπτυξης, και ανάδειξης της πολυπολιτισμικής της ταυτότητας. Έχοντας υιοθετήσει μια στάση ζωής με βάση την κοινωνική ευαισθησία και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θέλει να παλέψει και να εργαστεί για έναν Δήμο αντάξιο των προσδοκιών και των ονείρων μας, έναν Δήμο με άρωμα και χρώμα.

03cb3c4b thumbnail 1Η Θεοδώρα Κώτσου μας συστήνεται και απαντά στις ερωτήσεις του inkomotini.news

  • Κυρία Κώτσου πείτε μας λίγα λόγια για σας, για να σας γνωρίσουμε.

Γεννήθηκα το 1981 στην Αριδαία Πέλλας. Σπούδασα στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου όπου και γνώρισα τον σύζυγό μου Μιχάλη Μιχαηλίδη ο οποίος κατάγεται από τη Μέση του Δήμου Κομοτηνής. Μετακομίσαμε στην Κομοτηνή το 2007 και αποκτήσαμε δύο παιδιά, τη Ζωή και τον Ραφαήλ. Έχω εργαστεί επί σειρά ετών στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και στο ΚΕΜΕΑ του Δήμου Κομοτηνής. Από τον Απρίλιο του 2017 είμαι εξωτερικός συνεργάτης του ΑΠΘ πάνω σε εκπαιδευτικά προγράμματα.

  • Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν να πάρετε την απόφαση να εκτεθείτε στην τοπική κοινωνία και να εμπλακείτε με τα κοινά;

Η ενασχόληση με την πολιτική είναι η έκφραση της ανάγκης για ανανέωση, αλλαγή και δημιουργία. Είναι μια πορεία ανοδική, γεμάτη αναζητήσεις και προοπτική. Το βασικό μου κίνητρο για την άμεση εμπλοκή μου με τα κοινά, είναι η αγάπη μου για την Κομοτηνή, η οποία είναι μία πόλη που έχει τις δυνατότητες να αποτελέσει ξεχωριστό παράδειγμα πολιτισμού, τουριστικής ανάπτυξης αλλά και ανάδειξης της πολυπολιτισμικής της ταυτότητας. Η Κομοτηνή είναι μία πόλη που αξίζει να αναδειχτεί σε πόλη ευκαιριών για τους νέους, σε πόλη προσβάσιμη για άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, σε πόλη ίσων ευκαιριών. Πάντα πίστευα ότι οι λύσεις βρίσκονται ανάμεσά μας. Ότι, δεν υπάρχει πρόκληση που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, όταν είμαστε έτοιμοι/ες να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι και να δουλέψουμε συλλογικά για το κοινό καλό.

  • Γιατί επιλέξατε να συμπορευτείτε και να συστρατευτείτε με τον Γιάννη Γκαράνη και την «Κοινωνία Πολιτών»;

Με τον Γιάννη Γκαράνη έχω συνεργαστεί την περίοδο που εργαζόμουν στο ΚΕΜΕΑ του Δήμου Κομοτηνής. Είναι ένας άνθρωπος δίκαιος, τίμιος, εργατικός και κυρίως οραματιστής. Όταν εμπνέεις ανθρώπους ότι το έργο ή το λειτούργημά τους μπορεί να αλλάξει τη ζωή όλων μας, του προσδίδουν και οι ίδιοι μεγαλύτερη αξία. Και όταν είσαι έτοιμος να συνεργαστείς με άλλους για να βρεις και να αναδείξεις αξία εκεί που όλοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει, είναι αμέτρητες οι ευκαιρίες που μπορείς να δημιουργήσεις. Με λίγα λόγια, όταν έχεις τη δύναμη να δείξεις εμπιστοσύνη στους ανθρώπους γύρω σου, δεν υπάρχει τέλος στην εμπιστοσύνη που θα εισπράξεις. Ο Γιάννης Γκαράνης έχει αποδείξει μέσα από τις πράξεις του και τα αποτελέσματά του ότι είναι άριστος γνώστης των ζητημάτων της αυτοδιοίκησης. Αποφάσισα να συμπορευτώ μαζί του από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε επικεφαλής της «Κοινωνίας Πολιτών».

  • Ποια είναι τα κύρια και σημαντικότερα επιχειρήματα που θέλετε να επικοινωνήσετε προς τους δημότες/πολίτες, προκειμένου να σας επιλέξουν, και ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να τους στείλετε;

Η δική μου στάση ζωής, οι δικές μου αναζητήσεις και επιλογές, διαμορφώθηκαν με βάση την κοινωνική ευαισθησία και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είτε εκλεγώ είτε όχι, δεν θα σταματήσω να παλεύω και να εργάζομαι με στόχο όχι μόνο τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, άλλωστε αυτό θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο, αλλά και για έναν Δήμο διακριτό στη Θράκη, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Έναν Δήμο με άρωμα και χρώμα. Έναν Δήμο αντάξιο των προσδοκιών μας, έναν Δήμο αντάξιο των ονείρων μας. Όλοι μαζί, οι νέοι άνθρωποι αυτού του τόπου, κάνουμε το πρώτο βήμα για την Κομοτηνή του κοινού μας μέλλοντος.