Την πεποίθηση οτι ο Γιάννης Γκαράνης θα γίνει ένας πολύ πετυχημένος Δήμαρχος, εκφράζει ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης “Γευσιγνωσία” και εκ νέου υποψήφιος σύμβουλος με την “Κοινωνία Πολιτών”, Θέμης Τζενετίδης, τονίζοντας ταυτόχρονα οτι στις τοπικές εκλογές δεν χωρούν κόμματα και χρώματα. Ακόμη, καλεί τους εκλογείς να προσέλθουν στις κάλπες έχοντας “ζυγίσει” την ψήφο τους, υπερασπιζόμενος το έργο της παρούσας διοίκησης που επετεύχθη όπως υπογραμμίζει εν μέσω οικονομικής κρίσης και με πολύ λιγότερους κρατικούς πόρους συγκριτικά με το παρελθόν των “παχέων αγελάδων”.

Συγκεκριμένα, στις ερωτήσεις μας απάντησε ως εξής:

  • Κύριε Τζενετίδη, ξανά λοιπόν με την Κοινωνία Πολιτών…

Ναι, με σεβασμό στον κάθε συνδημότη μου, ξανά με την «Κοινωνία Πολιτών», για δύο κυρίως λόγους.

Πρώτον, επειδή αυτή η παράταξη ως διοίκηση παρήγαγε πλούσιο έργο σε όλους τομείς, εν μέσω μεγάλης οικονομικής κρίσης με τους κρατικούς πόρους δραματικά μειωμένους σε σχέση με το παρελθόν των «παχέων αγελάδων», έργο που μάλιστα σε μεγάλο βαθμό δεν έχει προβληθεί επαρκώς. Μεταξύ άλλων, έργο στην οικονομική εξυγίανση όπου δημιουργήσαμε ταμειακό αποθεματικό περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ και το οποίο ήδη διατίθεται και θα συνεχίσει να διατίθεται για έργα, δράσεις, παρεμβάσεις προς όφελος όλων των κατοίκων της πόλης και των οικισμών. Έργο και στον πολιτισμό όπου όλη η διάρκεια του έτους είναι ένα πολιτισμικό καλεντάρι εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου, ένα πλέγμα εκδηλώσεων που ανέδειξαν και αναδεικνύουν τους ντόπιους, τους δικούς μας άξιους καλλιτέχνες. Έργο όμως και στην καθαριότητα με την προμήθεια νέων απορριμματοφόρων, με την πρόσληψη προσωπικού, με τη διατήρηση της καθαριότητας και της ευταξίας στην πόλη και στους οικισμούς στον βαθμό του δυνατού. Έργο φυσικά στη ΔΕΥΑΚ η οποία αντικατέστησε σχεδόν το σύνολο του παλαιού δικτύου ύδρευσης, ξεκίνησε την υλοποίηση νέου, υπερσύγχρονου υδραγωγείου, ξεκίνησε τον Βιολογικό Καθαρισμό Φαναρίου, εφαρμόζει πλέον σύγχρονες μεθόδους στη λειτουργία της. Έργο αυταπόδεικτο κοινωνικό, όπου οι κοινωνικές υπηρεσίες υπηρετούν κυριολεκτικά και επί 24ώρου βάσεως τους συμπολίτες μας με ανάγκες και να συγχαρώ και το προσωπικό που είναι επιφορτισμένο με αυτές τις αρμοδιότητες. Έργο βεβαίως και στο δημοτικό μας σφαγείο όπου εκσυγχρονίσαμε και αναβαθμίσαμε τη λειτουργία και τις υπηρεσίες του και έχουμε ανάλογο προγραμματισμό για τη συνέχεια.

Δεύτερον, επειδή όλα τα παραπάνω είναι μόνο το προστάδιο της επόμενης μέρας του Δήμου μας η οποία μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει εποχή ορόσημο για τον τόπο και τους κατοίκους του, με διόρθωση των ζητημάτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα, με διευθέτηση των θεμάτων που χρήζουν αντιμετώπισης, με ακόμη περισσότερα έργα, με ακόμη περισσότερη ενέργεια, με ακόμη περισσότερη πρόοδο με πράξεις.

  • Έχετε επισημάνει σε ένα σημείωμά σας ότι στις τοπικές εκλογές δεν χωρούν «κόμματα και χρώματα».

Ακριβώς! Και επαναλαμβάνω: Στις αυτοδιοικητικές εκλογές το διακύβευμα είναι αναπτυξιακό και έχει να κάνει με την καθημερινότητα και με το ποιος μπορεί να τη διαχειριστεί καλύτερα. Είναι ένα διακύβευμα έξω και πέρα από κόμματα. Σημασία έχει σ’ αυτήν την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε οι πολίτες να ξεχωρίσουν τα μηνύματα αυτά, γιατί οι τοπικές εκλογές έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα της ζωής τους και δεν πρέπει να λαμβάνουν πολιτικά χαρακτηριστικά. Τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας δεν έχουν χρώματα και αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι το κατά πόσο ο κάθε συνδυασμός έχει την ικανότητα ή έχει αποδείξει με το έργο του ότι μπορεί να τα λύσει και να τα διαχειριστεί. Αν στις αυτοδιοικητικές εκλογές κυριαρχήσει η τοπική ατζέντα θα βγούμε όλοι κερδισμένοι, και κυρίως θα βγουν κερδισμένοι οι πολίτες!

  • Τι θα θέλατε να πείτε στους εκλογείς λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες;

Οι συμπολίτες μας να έρθουν να ψηφίσουν «ζυγίζοντας» την ψήφο τους. Να αξιολογήσουν τις παρατάξεις και τους υποψηφίους με ψυχραιμία και ρεαλισμό. Χωρίς κομματικές παρωπίδες. Ξεχωρίζοντας τα εύκολα μεγάλα λόγια από την ουσία. Διακρίνοντας εκείνους που αποσκοπούν στην προσωπική πολιτική καριέρα από εκείνους που βάζουν πρώτα από όλα τις ανάγκες των πολιτών. Να εξετάσουν τι έπραξε η διοίκησή μας και με τι πόρους και τι εργαλεία. Να ελέγξουν αν αυτά που υπόσχονται κάποιοι είναι υλοποιήσιμα ή απλώς ευχολόγια. Να παρατηρήσουν που βασίζονται κάποιοι για να αποσπάσουν ψήφους.

  • Ποια η γνώμη σας για τον Γιώργο Πετρίδη;

Άνοιξε τον δρόμο της διεξόδου του Δήμου από τα πολλά προβλήματα που κληρονόμησε από το παρελθόν (χρέη, απαξίωση κλπ). Με υπομονή και επιμονή κατέστησε την Κοινωνία Πολιτών ως εκείνη την αυτοδιοικητική δύναμη που έβαλε τα θεμέλια για την αναμόρφωση του Δήμου μας. Χωρίς πολλά λόγια αλλά με πολλή δουλειά και έργο.

  •  Τι γνώμη έχετε για τον Γιάννη Γκαράνη;

Ήρεμη δύναμη. Χαμηλών τόνων, υψηλής αποτελεσματικότητας. Οργανωτικός και παραγωγικός. Πρόκειται για έναν έμπειρο αυτοδιοικητικό με απτά αποτελέσματα όπου θήτευσε. Δίκαιος και έντιμος. Δεν είναι των λόγων αλλά των πράξεων. Έχει συγκροτημένο πρόγραμμα για τη νέα εποχή του Δήμου μας. Μας εμπνέει και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένας πολύ πετυχημένος Δήμαρχος.

  • Ο προσωπικός σας στόχος;

Είμαι γέννημα-θρέμμα της Κομοτηνής και από μικρή ηλικία μέσα στην κοινωνία, στο μεροκάματο, στη βιοπάλη. Πάντα ήμουν και συνεχίζω να είμαι στο πλευρό του κάθε συμπολίτη μου όσο μπορώ, είτε σαν ιδιώτης είτε σαν αιρετός. Κυκλοφορώ στην πόλη και στα χωριά του Δήμου μας και έχω πλήρη εικόνα και πλήρη επίγνωση των θεμάτων, του παλμού της τοπικής μας κοινωνίας. Τεσσεράμισι χρόνια τώρα καθημερινά βρίσκομαι στις επάλξεις της θέσης ευθύνης που μου έχει ανατεθεί ως αιρετός. Έδωσα τις «εξετάσεις» μου να αναμένω την ετυμηγορία των συμπολιτών μου. Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση τους.