Θέμα και σε ξένα ΜΜΕ η κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας ναρκωτικών χαπιών ecstasy στην Ελλάδα

Από την - μόλις - επταμελή, Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.
1 (68) - Αντιγραφή
Αίσθηση, εντός αλλά και εκτός συνόρων, προκάλεσε την περασμένη Παρασκευή, η κατάσχεση 500.000 χαπιών ecstasy (συνολικού βάρους 166 κιλών) και η σύλληψη τριών ατόμων, από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής του Τμήματος Ασφάλειας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης. 
Η υπόθεση έγινε θέμα και σε ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών χαπιών τύπου ecstasy που έχει κατασχεθεί στην Ελλάδα! Οι ναρκέμποροι θα αποκόμιζαν οικονομικό όφελος ύψους περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ!

Αλλεπάλληλες επιχειρησιακές επιτυχίες

H Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής του Τμήματος Ασφάλειας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, έχει τα τελευταία χρόνια στο ενεργητικό της σειρά επιχειρησιακών επιτυχιών στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών, μολονότι την αποτελούν μόλις επτά αστυνομικοί. Τα μέλη της, με σκληρή δουλειά, καταφέρνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ισχυρά πλήγματα στα κυκλώματα των εμπόρων ναρκωτικών που δρουν εντός επικράτειας αλλά και με διεθνείς διασυνδέσεις. Η αποτελεσματικότητα της Ομάδας την κατατάσσει στις καλύτερες της χώρας, και προδήλως περιποιεί τιμή για τη Διεύθυνση Αστυνομίας της Ροδόπης.

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. της ΑΜ-Θ

Η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με ανακοίνωσή της εκφράζει “δημόσια θερμά συγχαρητήρια, στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, Ταξίαρχο Πασχάλη Συριτούδη, στον Διευθυντή της Δ.Α. Ροδόπης, Αστυνομικό Διευθυντή Μιχάλη Σεβδυνίδη, στον Διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Γεώργιο Ζιώγα, στην Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, καθώς και σε όσους ανεξαιρέτως συνέδραμαν και εργαστήκαν άοκνα για το ευδόκιμο της επιχείρησης”. Τονίζει, ακόμη, οτι “η επιτυχία αυτή καταδεικνύει για ακόμη μία φορά πως οι αστυνομικοί της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρ’ όλες τις αντιξοότητες και τις ελλείψεις σε προσωπικό, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και οχήματα, επιδεικνύουν επαγγελματισμό και αφοσίωση στο καθήκον τους, που δεν είναι άλλο από την πάταξη του εγκλήματος και την προστασία της κοινωνίας και των πολιτών”.

Θέμα και σε ξένα ΜΜΕ η κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας ναρκωτικών χαπιών ecstasy στην ΕλλάδαΤι είναι τα χάπια ecstasy και ποιες οι βλαβερές συνέπειες της χρήσης τους

Τα χάπια ecstasy, γνωστά και ως “ναρκωτικά της νεολαίας”, κοστίζουν 20 € το ένα, και κάνουν θραύση σε μορφές διασκέδασης όπως τα rave party. Κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα και σχέδια, και χρησιμοποιούνται με τη μεγαλύτερη συχνότητα παγκοσμίως. Πρόκειται για συνθετικό ναρκωτικό (MDMA, 3,4 μεθυλενοδιοξυμεθαμφεταμίνη), που έχει ιδιότητες ανάλογες με αυτές των αμφεταμινών (αμφεταμίνη και μεθαμφεταμίνη που είναι διεγερτικά) και των παραισθησιογόνων ουσιών (LSD, λυσεργικό οξύ), και προκαλεί διέγερση και ψυχεδελική κατάσταση. Επηρεάζει και βλάπτει τους νευρώνες του εγκεφάλου που χρησιμοποιούν ως νευροδιαβιβαστή τη σεροτονίνη. Η σεροτονίνη διαδραματίζει θεμελιώδη ρόλο στη ρύθμιση ψυχικών καταστάσεων και διανοητικών λειτουργιών, όπως η διάθεση, η σκέψη και η μνήμη. Τα άτομα που λαμβάνουν χάπι ecstasy νιώθουν την επίδρασή του σε περίπου μισή ώρα από τη λήψη του, ενώ η κορύφωση της επίδρασης επέρχεται σε περίπου μιάμιση ώρα από τη λήψη του. Η διάρκεια δράσης του κυμαίνεται από τρεις έως έξι ώρες.
Το ναρκωτικό ecstasy μπορεί να προκαλέσει στους χρήστες ιδιαίτερα επικίνδυνες επιδράσεις, όπως:
  • Αύξηση της πίεσης και των καρδιακών παλμών.
  • Ζαλάδες, εμετούς, ξηροστομία, πόνους στην κοιλιά.
  • Διαταραχές όρασης.
  • Κράμπες στα πόδια και στα χέρια.
  • Διαταραχές του ύπνου, αϋπνία.
  • Σύγχυση, κατάθλιψη.
  • Κίνδυνο οιδήματος στον εγκέφαλο λόγω ηλεκτρολυτικών διαταραχών και πρόκλησης μόνιμων εγκεφαλικών βλαβών.
  • Ψυχωτικό σύνδρομο με παρανοϊκές σκέψεις.
  • Αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Έχουν καταγραφεί ξαφνικοί θάνατοι ατόμων λόγω σημαντικής αύξησης της θερμοκρασίας του σώματός (υπερθερμία).
Σε μια ολλανδική έρευνα σε εθελοντές που δεν είχαν ποτέ πάρει ecstasy, αποδείχθηκε ότι προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο ακόμη και σε μικρές δόσεις από τις πρώτες φορές λήψης.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood