Η Ημέρας Μνήμης Εθνικών Ευεργετών θα τιμηθεί και στην Κομοτηνή, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου.
Με το Π.Δ.1/2007 «Καθιέρωση της 30ης Σεπτεμβρίου ως ημέρας μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών» (Α1), έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο και ο τρόπος οργάνωσης των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή, μόνο στις έδρες των Περιφερειών.
Οι εκδηλώσεις μνήμης θα λάβουν χώρα στην πόλη της Κομοτηνής, έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα, καθώς και με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Ώρα 08:00Επίσημη έπαρση της σημαίας στο Ηρώο παρουσία αρχών με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής της ΧΧΙ ΤΘΤ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του Ανώτατου Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής.
Ώρα 10:15Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος / Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον φιλόλογο, υποδιευθυντή του Μουσουλμανικού Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής, Μάρκο Χριστοδουλόπουλο.
Ώρα 10:45 – Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.
Ώρα 18:50 – Υποστολή της σημαίας στο Ηρώο, με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του Ανώτατου Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής.