Συνελήφθησαν, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης,  τρεις διακινητές, ένας 34χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 19 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβιβάζουν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, εννέα μη νόμιμους μετανάστες, προκειμένου να τους προωθήσουν παράνομα στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι ο 34χρονος, οδηγός του παραπάνω οχήματος, κατηγορείται επίσης για πλαστογραφία, καθόσον όπως προέκυψε η πινακίδα κυκλοφορίας και η άδεια κυκλοφορίας του φορτηγού είναι πλαστές.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας, μία άδεια κυκλοφορίας, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.