Θα ήταν το πρώτο του ταξίδι με τρένο… | Μια συγκλονιστική μαρτυρία

Θα τον φιλοξενούσαν οι συμφοιτητές του από τη Θεσσαλονίκη και μετά θα έφευγαν όλοι μαζί με το λεωφορείο για τη σχολή τους στην Κομοτηνή.
875_3d6a94a3-7a48-465b-96d1-4a90424a7cae

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών·  από την αποφράδα εκείνη μέρα που βίαια και άδικα κόπηκε το νήμα της ζωής 57 ανθρώπων – νέων στην πλειονότητά τους· από το έγκλημα των Τεμπών.

Ανείπωτη οδύνη κατακλύζει τη χώρα και σήμερα.

Ανάμεσα στις κραυγές οργής, ανάμεσα στους λυγμούς, των συγγενών των θυμάτων, ανάμεσα στα δάκρυα όλης της Ελλάδας, μία ανάρτηση που συγκινεί.

Όλοι – και κυρίως οι γονείς – διαβάζοντάς την, καταλαβαίνουν απόλυτα τη σημασία και την αξία κάθε λέξης του κειμένου της Χριστίνας Καπετανοπούλου:

“Θα ήταν το πρώτο του ταξίδι με το τρένο. Θα τον φιλοξενούσαν οι συμφοιτητές του από τη Θεσσαλονίκη και μετά θα έφευγαν όλοι μαζί με το λεωφορείο για τη σχολή τους στην Κομοτηνή. Το αρχικό εισιτήριο θα ήταν για τις 28 Φεβρουαρίου, με το βραδινό τρένο, αλλά τον παρακαλέσαμε με τον πατέρα του να μείνει μαζί μας την Καθαρά Δευτέρα, να φάμε το βράδυ όλοι μαζί με την ησυχία μας και να μην τον τρέχουμε νυχτιάτικα στον σταθμό με την μπουκιά στο στόμα. Μας έκανε το χατίρι και άλλαξε γνώμη: βαγόνι Β, θέση 22, αλλά μία μέρα μετά, την 1η Μαρτίου 2023, με το απογευματινό αυτή τη φορά τρένο.
Θα ήταν το πρώτο του ταξίδι με τρένο... | Μια συγκλονιστική μαρτυρία
Το πρωί εκείνης της μέρας, όπως κάθε μέρα, σηκώθηκα, έφτιαξα καφέ, άλλαξα το νερό της Μίκας και γέμισα με κροκέτες το μπολάκι της. Μπήκα να χαζέψω λίγο στα σόσιαλ και έπεσα πάνω στα πρώτα βίντεο από τα Τέμπη. Άνοιξα την τηλεόραση – δεν βλέπω τηλεόραση και όποτε την ανοίγω είναι πάντα για κακό. Και μετά θυμάμαι ότι άρχισα να παγώνω και να μουδιάζω και να μένω για ώρα μολύβι στον καναπέ. Και μετά να ξεσπάω σε κλάματα. Και μετά να κάνω αψυχολόγητα πράγματα, όπως να γεμίζω τάπερ για να τα πάρει το παιδί μαζί του στο ταξίδι!
Τώρα είμαι στο μπαλκόνι και βλέπω τον γιο μου να μπαίνει στο αυτοκίνητο των φίλων του για να κατέβουν όλοι μαζί στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Και σκέφτομαι ότι η χώρα έχει γεμίσει άδειες αγκαλιές, μάνες στα μαύρα, χαμελιές πεσμένες στο χώμα. Και σκέφτομαι ότι τα παιδιά μας τα έχουμε γαμήσει. Εάν δεν τα δολοφονούμε, τα παρατάμε εκεί έξω να αγωνίζονται και να παλεύουν ακόμα και για τον αέρα που αναπνέουν. Και το κάνουμε χυδαία, κρυπτόμενοι πίσω από εκείνο το “εσείς οι νέοι θα αλλάξετε τον κόσμο”.
Ή με τα παιδιά μας θα είμαστε ή με τους δολοφόνους τους.
Ή με τις μανάδες των δολοφονημένων παιδιών στα Τέμπη και αλλού, ή με το κράτος-δολοφόνο.
Από τα σπλάχνα μου βγαίνει λυγμός βαρύς για τα παιδιά που δεν έστειλαν ποτέ απάντηση στο “πάρε με όταν φτάσεις” της μάνας τους, και, πηχτή, μαύρη κατάρα για τους δολοφόνους τους και όσους τους συγκαλύπτουν”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood