Στην κατάσχεση 737 κιλών οστράκων, ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση, προέβησαν τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης. Ταυτόχρονα, συνελήφθη ένας 35χρονος ημεδαπός ο οποίος είχε στην κατοχή του τα παράνομα όστρακα και τα μετέφερε με σκοπό την πώληση – εμπορία.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης επί της επαρχιακής οδού Δικέλλων – Μεσημβρίας Αλεξανδρούπολης, ένα Ι.Χ.Ε. επιβατηγό όχημα, με οδηγό και ιδιοκτήτη τον 35χρονο, με το οποίο μετέφερε σάκους με δίθυρα μαλάκια.

Το εν λόγω όχημα οδηγήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε – διακινούσε  συνολικά 36 σάκους δίθυρων μαλακίων του είδους αχιβάδα, συνολικού βάρους 737 κιλών, στο σύνολό τους ακατάλληλα για κατανάλωση, εκ των οποίων 220 κιλά ήταν υπολειπομένων διαστάσεων.

Τα αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά. Το όχημα δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά των οστρακοειδών, λόγω μη τήρησης κανόνων ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής.

Σε άλλη περίπτωση, επίσης τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1.603 κιλά όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, και συνελήφθη ένας 54χρονος αλλοδαπός, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία τους.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης επί του κόμβου «Απαλού» Αλεξανδρούπολης, ένα φορτηγό όχημα με οδηγό  τον 54χρονο, με το οποίο μετέφερε σάκους με δίθυρα μαλάκια. Αφού οδηγήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε – διακινούσε συνολικά 100 σάκους δίθυρων μαλακίων του είδους αχιβάδα, συνολικού βάρους 1.603 κιλών, στο σύνολό τους ακατάλληλα για κατανάλωση, εκ των οποίων τα 1.120 κιλά ήταν υπολειπομένων διαστάσεων.

Τα ανωτέρω αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε τα δύο οχήματα, καθώς και οι ποσότητες οστράκων, οι οποίες πρόκειται να καταστραφούν.