Λιτή και σύντομη, χωρίς να συνοδευτεί από το σχετικό εθιμοτυπικό τελετουργικό, λόγω της φονικής κακοκαιρίας που έπληξε τη Χαλκιδική, ήταν η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Υφυπουργείου Εσωτερικών/Μακεδονίας-Θράκης, από την απερχόμενη υφυπουργό Ελευθερία Χατζηγεωργίου στον διάδοχό της Θεόδωρο Καράογλου, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκου.

Στις δηλώσεις του ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε: “Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα για τη Χαλκιδική και τη βόρεια Ελλάδα καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές και προβλήματα σε τρεις Δήμους της Χαλκιδικής και δυστυχώς έχουν χαθεί και συνάνθρωποί μας από την απίστευτη καταστροφή χθες τη νύχτα. Μαζί με τον υφυπουργό κ. Καράογλου, τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Καραμανλή, και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη, βρεθήκαμε στη Χαλκιδική από τα ξημερώματα σε απόλυτη συνεργασία με τους Δήμους και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση”.

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του νέου Υφυπουργού Μακεδονίας/Θράκης κ. Καράογλου: “Σε μια δύσκολη μέρα όπου θρηνούμε θύματα από την απρόβλεπτη θεομηνία, δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιήσουμε επίσημη τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου. Για αυτόν τον λόγο η σχετική τελετή ακυρώθηκε και βρισκόμαστε εδώ για το τυπικό της υπόθεσης. Από σήμερα ξεκινάμε δουλειά. Η Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια Κυβέρνηση αυξημένων προσδοκιών από τον ελληνικό λαό και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε καταθέτοντας κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στη Μακεδονία και στη Θράκη. Ζητώ συνεργασία από όλους ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.

Η απερχόμενη υφυπουργός Ελευθερία Χατζηγεωργίου, τόνισε πως τις επόμενες ημέρες θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώσει τον κ. Καράογλου για τα ζητήματα του χαρτοφυλακίου, και πρόσθεσε: “Εύχομαι πραγματικά μέσα από την καρδιά μου, υγεία, καλή δύναμη και καλό κουράγιο στο έργο του κ. Καράογλου στο Υφυπουργείο Εσωτερικών/Μακεδονίας-Θράκης, γιατί είναι μια σημαντική δομή για τη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα συνολικά”.