Τις στενές σχέσεις συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου, επαναβεβαίωσαν σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός Εσωτερικών/Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη Σπύρος Μιλτιάδης, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης του Κύπριου διπλωμάτη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι παράνομες τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και οι προοπτικές συνεργασίας σε μια σειρά σημαντικών τομέων όπως ο τουρισμός, το εμπόριο και η παιδεία.

Ο κ. Μιλτιάδης εξέφρασε την “ακλόνητη”, όπως είπε, πεποίθησή του ότι “ο κ. Καράογλου θα ασκήσει με υψηλό αίσθημα ευθύνης τα καθήκοντά του”.

Από τη δική του πλευρά ο κ. Καράογλου αναφέρθηκε στους “ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν Ελλάδα και Κύπρο”, όπως επίσης στη σύμπνοια, τη συμπόρευση και τη συλλογικότητα που διακρίνει Ελλαδίτες και Κύπριους. “Η συνεργασία μας ήταν πάντα αποτελεσματική. Συνεχίζουμε στο ίδιο πλαίσιο με ακόμα μεγαλύτερη θέρμη, διατηρώντας ακλόνητη την κοινή μας στάση απέναντι στις προκλήσεις της εποχής” πρόσθεσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών/Μακεδονίας-Θράκης.