Τέσσερα χρυσά βραβεία για τον Όμιλο ISOMAT στα Greek Exports Forum & Awards 2021

Για την εκπλήρωση των στόχων του ο Όμιλος συνεχίζει δυναμικά τις επενδύσεις του.
öùÆÄ

Ο Όμιλος ISOMAT κατέκτησε τέσσερα χρυσά βραβεία στα Greek Exports Forum & Awards 2021, σε εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso στη Βουλιαγμένη, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο Όμιλος ISOMAT βραβεύτηκε ως η κορυφαία ελληνική εξαγωγική εταιρεία για το 2021 (Top Greek Export Company 2021) και ως η κορυφαία βιομηχανική εξαγωγική εταιρεία της Ελλάδας για το 2021 (Top Industrial Export Company 2021). Η ISOMAT βραβεύτηκε επίσης με το χρυσό βραβείο για δύο από τα κορυφαία εξαγωγικά προϊόντα της (Top Branded Export Product): το πολυουρεθανικό επαλειφόμενο στεγανωτικό, ενός συστατικού της σειράς ISOFLEX-PU, και το στεγανωτικό μάζας σκυροδέματος κρυσταλλικής δράσης AQUAMAT – ADMIX.

Ο θεσμός των Greek Exports Forum & Awards αναδεικνύει και επιβραβεύει κάθε χρόνο τους ομίλους-επιχειρήσεις που διακρίνονται στον εξαγωγικό τομέα.

Βασικά κριτήρια αξιολόγησης των συμμετεχουσών εταιριών για το 2021 αποτέλεσαν το ποσοστό εξαγωγών σε σχέση με το σύνολο του κύκλου εργασιών, η ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων, ο αριθμός των θυγατρικών εταιρειών με ουσιαστική δραστηριότητα σε χώρες του εξωτερικού, η καινοτομία, διαφοροποίηση και βιομηχανική εξέλιξη, η διακεκριμένη παρουσία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, η επένδυση στην έρευνα και ανάπτυξη, τα διεθνή δίκτυα διανομών, το ισχυρό brand name, οι διεθνείς διακρίσεις, οι συμμετοχή σε εκθέσεις αλλά και ο βαθμός ελληνικής προστιθέμενης αξίας.

Στη λαμπρή τελετή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κλάδου, των παραγωγικών τάξεων και βιομηχανικών συνδέσμων, ενώ για την ISOMAT τα βραβεία παρέλαβαν εκπρόσωποι του Ομίλου. Κατά την παραλαβή του βραβείου «Top Greek Export Company 2021», o  Group Chief Commercial Officer της ΙSOMAT, κ. Αλέξανδρος Πετρίδης, παρουσίασε το success story του ελληνικού πολυεθνικού Ομίλου ISOMAT, την πορεία του από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, παρουσιάζοντας και το αναπτυξιακό πλάνο επενδύσεων της εταιρίας διεθνώς.

Τέσσερα χρυσά βραβεία για τον Όμιλο ISOMAT στα Greek Exports Forum & Awards 2021
Από δεξιά προς τα αριστερά: Αλέξανδρος Φ. Πετρίδης, Group Chief Commercial Officer, Παναγιώτης Καλουδάς, Επιθεωρητής Πωλήσεων Τεχνικών Έργων, Χρήστος Μπαλής, Επιθεωρητής Πωλήσεων Νοτίου Ελλάδος, Παναγιώτης Καλούδης, Επιθεωρητής Πωλήσεων Νοτίου Ελλάδος, Σωτήρης Φίλης, Επιθεωρητής Πωλήσεων Νοτίου Ελλάδος, Διονύσης Κυβετός, Περιφερειακός Διευθυντής Πωλήσεων, Γιώργος Θεοφανίδης, Διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδος.

Η πορεία του Ομίλου ISOMAT το 2021

Η ISOMAT είναι ένας ελληνικός πολυεθνικός Όμιλος παραγωγής δομικών χημικών, κονιαμάτων και χρωμάτων. Για περισσότερα από 40 χρόνια γράφει μια ιστορία ποιότητας, αξιοπιστίας, τεχνογνωσίας και αδιάκοπης επιχειρηματικής ανάπτυξης, και πραγματοποιεί εξαγωγικές πωλήσεις σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως. Διαθέτει τρεις μονάδες παραγωγής, μία στη μητρική εταιρία στην Ελλάδα και άλλες δύο στις θυγατρικές της εταιρίες στη Ρουμανία και στη Σερβία. Επιπλέον, έχει πέντε εμπορικές θυγατρικές σε Γερμανία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Ρωσία και Τουρκία.

Συνέχισε την ανοδική της πορεία και το 2021, παρ’ όλο που ήταν η δεύτερη συνεχόμενη χρόνια του COVID-19 και των  lockdowns και μια δύσκολη χρονιά για την παγκόσμια οικονομία. Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ISOMAT έκλεισε με ποσοστό αύξησης 17,4% σε σχέση με το 2020, και της μητρικής εταιρίας στην Ελλάδα ανήλθε στα 69 εκ. € παρουσιάζοντας αύξηση 21% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Το 52,3% του κύκλου εργασιών του Ομίλου προήλθε από πωλήσεις στο εξωτερικό. Παρά το σημαντικό ποσοστό αύξησης του κύκλου εργασιών του Ομίλου, τα κέρδη προ Φόρων σημείωσαν ελαφρά πτώση σε σχέση με το 2020, λόγω των συνεχιζόμενων μεγάλων αυξήσεων σε πρώτες ύλες, υλικά συσκευασίας, κόστη μεταφοράς και ενέργειας, μέρος των οποίων η ISOMAT απορρόφησε, αποφεύγοντας την πλήρη μεταφορά αυτών στην αγορά.

Τέσσερα χρυσά βραβεία για τον Όμιλο ISOMAT στα Greek Exports Forum & Awards 2021Για την εκπλήρωση των στόχων του ο Όμιλος συνεχίζει δυναμικά τις επενδύσεις του. Έτσι, μέσα στο 2021 πραγματοποίησε πολλές επενδύσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στις δύο παραγωγικές του εταιρίες σε Ρουμανία και Σερβία αλλά και στην εμπορική του εταιρία στη Βουλγαρία, συνολικού ύψους 6.180.000€. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, το 2021 ολοκληρώθηκαν επενδύσεις της τάξεως των 2.000.000 €, ολοκληρώνοντας έτσι το επενδυτικό πλάνο της τελευταίας 4ετίας συνολικού προϋπολογισμού 8.098.111 €, το οποίο αφορούσε επέκταση κτιριακών εγκαταστάσεων, μονάδων παραγωγής και αποθήκευσης, νέο μηχανολογικό εξοπλισμό, εκσυγχρονισμό συστημάτων κτλ. Για το 2022 και την επόμενη 3ετία συνολικά, εγκρίθηκε μόλις νέο επενδυτικό πρόγραμμα συνολικής αξίας 11,2 εκατ. ευρώ, για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της παραγωγής και την αύξηση της δυναμικότητάς της. Στη Ρουμανία ολοκληρώθηκαν μέσα στο 2021 επενδύσεις ύψους 1.800.000 € για την κατασκευή μονάδας παραγωγής κονιαμάτων, νέων αποθηκευτικών χώρων και εγκατάσταση συστημάτων, ενώ για το 2022 έχουν δρομολογηθεί νέες επενδύσεις συνολικού ύψους 5.000.000 €.  Στην Σερβία το 2021 ολοκληρώθηκε η κατασκευή νέας αποθήκης και λοιπών βοηθητικών χώρων, επένδυση συνολικού κόστους 2.100.000 €. Στη Βουλγαρία πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις της τάξεως των 280.000 € για βελτίωση των χώρων γραφείων και της αποθήκης.

Η συνεχής ανάπτυξη έρχεται τόσο από τη δημιουργία νέων προϊόντων όσο και από την έμφαση που δίνει ο Όμιλος στην εξωστρέφεια.

Η σταθερά αναπτυσσόμενη πορεία της ISOMAT οφείλεται κατά κύριο λόγο στους ανθρώπους που στελεχώνουν τον Όμιλο, ο οποίος απασχολεί σήμερα περισσότερους από 530 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 357 απασχολούνται στη μητρική εταιρία της Ελλάδος.

Τέσσερα χρυσά βραβεία για τον Όμιλο ISOMAT στα Greek Exports Forum & Awards 2021Η ISOMAT από την  ίδρυσή της αλλά και τα τελευταία χρόνια με ακόμη μεγαλύτερη έμφαση,  θέλει και έμπρακτα προσπαθεί να έχει θετικό «αποτύπωμα» στην κοινωνία και στο περιβάλλον μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλάνο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Ευθύνης. Για την ISOMAT, η Εταιρική Υπευθυνότητα είναι κάτι που συνεχώς εξελίσσεται και αποτελεί το δρόμο για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον, το οποίο αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη. Στα πλαίσια αυτά, το 2021 η ISOMAT πραγματοποίησε ποικίλες δράσεις τόσο για το περιβάλλον όσο και για τη στήριξη διαφόρων ευπαθών κοινωνικά ομάδων, μονάδων νοσηλείας, ιδρυμάτων όπως το “Χαμόγελο του Παιδιού” και το “Παιδικό Χωριό” στο Φίλυρο, αλλά και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων κάθε βαθμίδας σε όλη την Ελληνική επικράτεια. Την τελευταία 3ετία έχει στηρίξει συνολικά 93 εκπαιδευτικά ιδρύματα είτε με χορηγία υλικών της για κτιριακές αναβαθμίσεις είτε με δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Το 2022 ξεκίνησε επίσης πολύ ελπιδοφόρα για τον Όμιλο, παρά τα σοβαρά προβλήματα λόγω της συνεχιζόμενης μεγάλης αύξησης του ενεργειακού κόστους, του κόστους α’ υλών και μερικώς της έλλειψης αυτών.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood