Εν όψει του εθνικού σχεδιασμού για τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά του covid-19, ο δήμαρχος Αρριανών Ριτβάν Αμέτ με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, εκφράζει της αντιρρήσεις του ως προς την επιλογή των σημείων που έχουν υποδειχθεί ως εμβολιαστικά κέντρα στα διοικητικά όρια του Δήμου Αρριανών.

Το Εθνικό Σχέδιο για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού προβλέπει ανάμεσα στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας και τα περιφερειακά ιατρεία Φιλλύρας και Κέχρου.

“Η επιλογή των συγκεκριμένων ιατρείων είναι προφανές ότι δεν καλύπτει συνολικά τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού αλλά και οικισμών γειτονικών Δήμων, και επιπλέον δεν προκύπτει με κανέναν τρόπο η σκοπιμότητα επιλογής τους έναντι άλλων ιατρείων στον Δήμο”, σημειώνει ο δήμαρχος Αρριανών, και συμπληρώνει: “Επιπλέον φαίνεται ότι δεν εξετάστηκε ως παράγοντας το υφιστάμενο προσωπικό που υπηρετεί στα ιατρεία και η δυνατότητα να ανταπεξέλθει σε ένα τόσο σημαντικό και μαζικό πρόγραμμα εμβολιασμών. Κατά την εφαρμογή του σχεδίου εμβολιασμού και εν μέσω χειμερινής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν σημαντικά προβλήματα με τις μετακινήσεις πολιτών και την προσβασιμότητα σε αυτά κάτω από δυσχερείς καιρικές συνθήκες“.

Ο κ. Ριτβάν Αμέτ, αντιπροτείνει ως μια “πιο ορθολογική πρόταση, την επιλογή και των τεσσάρων μεγάλων περιφερειακών ιατρείων του Δήμου, Φιλλύρας, Αρριανών, Κέχρου και Οργάνης ή κάποιον άλλον συνδυασμό περισσότερο λειτουργικός για τον τοπικό πληθυσμό”, και ζητά “να επανεξεταστεί σοβαρά η επιλογή των εμβολιαστικών κέντρων στην περιοχή του Δήμου Αρριανών ώστε να επιλεγεί η καλύτερη δυνατή λύση για την εξυπηρέτηση των πολιτών και εν τέλει την προστασία της δημόσιας υγείας”.