Τον τερματισμό της κατάληψης του σχολείου τους αποφάσισαν οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν πορεία στους δρόμους της Κομοτηνής και ενδέχεται να πραγματοποιήσουν συναυλία στην κεντρική πλατεία.

Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, αναφέρει:

“Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, στηρίζει την κατάληψη του Σχολείου στις 22 Νοεμβρίου 2018 που αποφάσισε η Συνέλευση των μαθητών μετά από πρόταση του 15μελούς συμβουλίου, αντιδρώντας στις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας για το νέο πλαίσιο λειτουργίας και τον σκοπό των Μουσικών Σχολείων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, συγχαίρει τους μαθητές και το 15μελές συμβούλιο για την άψογη οργάνωση της κατάληψης, τον σεβασμό στις εγκαταστάσεις του σχολείου, την ωριμότητα, το ήθος και την κόσμια συμπεριφορά που επέδειξαν κατά τη διάρκειά της.

Εκφράζει δε τις ευχαριστίες του για τη στήριξη των βουλευτών της Ροδόπης, όλων των φορέων της πόλης της Κομοτηνής και της τοπικής κοινωνίας για τον σκοπό της κινητοποίησης.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, έλαβε γνώση της ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία η επίμαχη διάταξη του σχεδίου νόμου (Άρθρο 40) θα επαναξιολογηθεί και θα αναδιατυπωθεί λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανησυχίες και τις αντιδράσεις όλων των Μουσικών Σχολείων της χώρας.

Κατόπιν τούτου το Δ.Σ. κρίνει ότι αυτό το γεγονός αποτελεί μια εξέλιξη η οποία δεν δικαιολογεί τη συνέχιση της κατάληψης του Σχολείου ως μέτρου διαμαρτυρίας.

Συγχρόνως, η σημερινή απόφαση του Υπουργείου δεν σηματοδοτεί την οριστική απόσυρση των προτάσεων του και συνεπώς δεν αποτελεί λόγο εφησυχασμού.

Αναμένοντας την τελική αναδιατύπωση της επίμαχης διάταξης του σχεδίου νόμου, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής παραμένει σε εγρήγορση, συνεχίζει τη συμπαράστασή του προς τους μαθητές του Σχολείου, στηρίζει τα αιτήματά τους και άλλες εναλλακτικές μορφές διαμαρτυρίας μέσα από τις οποίες θα αναδεικνύεται ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του Σχολείου ως χώρος καλλιέργειας της μουσικής παιδείας και ως κύτταρο πολιτισμού για την πόλη της Κομοτηνής”.