Τέλος τα δωρεάν Rapid Covid Tests από τον ΕΟΔΥ – Στον “αέρα” το μέλλον των συμβασιούχων των Κ.ΟΜ.Υ.

Δύο εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις πρόκειται να έχει η λήξη στις 30 Νοεμβρίου των συμβάσεων του προσωπικού των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ που είχαν συσταθεί για τη δωρεάν διενέργεια rapid tests για τον κορωνοϊό.
202310251714027948-e1698243284537

Η μία αφορά το γεγονός οτι από την επομένη οι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν για να κάνουν το τεστ, και η έτερη, το οτι οι 1.047 συμβασιούχοι των ΚΟΜΥ του Οργανισμού περνάνε στην ανεργία.

Οι εργαζόμενοι με σύμβαση διαδήλωσαν έξω από τα γραφεία του ΕΟΔΥ, απαιτώντας την επίλυση του ζητήματος επικαλούμενοι την αξία της εμπειρίας που απέκτησαν, εν όψει των μεγάλων κενών προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω υπάλληλοι δεν έχουν στελεχώσει μόνο τις ΚΟΜΥ, αλλά και γραφεία του ΕΟΔΥ, όπως π.χ. της Κεντρικής Υπηρεσίας, αλλά και το Κέντρο Επιχειρήσεων (το τηλεφωνικό κέντρο που έγινε γνωστό στην πανδημία μέσω της γραμμής 1135) έχοντας εκπαιδευτεί και για διάφορα άλλα νοσήματα όπως γρίπη, στρεπτόκοκκος, οξεία ηπατίτιδα, HIV, ιός Δυτικού Νείλου, αλλαντίαση, ελονοσία, λεπτοσπείρωση, RSV.

Ταυτόχρονα, αν και προσλήφθηκαν για τις έκτακτες ανάγκες της πανδημίας covid, εντούτοις έχουν απασχοληθεί και σε άλλα “μέτωπα”, όπως π.χ. στις πλημμύρες και στις πυρκαγιές.

Πολλοί μάλιστα εξ αυτών, έχουν συμπληρώσει πάνω από τρία χρόνια συνεχούς εργασίας.

Το πρόγραμμα απασχόλησής τους χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ.

“Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας εκτελέστηκαν σε όλη την επικράτεια 19 εκατομμύρια δειγματοληψίες και γύρω στις 200.000 εμβολιασμών σε ευπαθείς ομάδες. Έχει δημιουργηθεί μία σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο κι ένα κατόρθωμά μας είναι ότι κάναμε στη συνείδηση του πολίτη τον Οργανισμό ως τον κύριο φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας στην Ελλάδα”, δήλωσε στο MEGA ο νοσηλευτής Παναγιώτης Κατσαρός.

πηγή φωτό

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood