Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός του επικεφαλής της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση”, Χριστόδουλου Τοψίδη, είχε ημερομηνία λήξης και κατέρρευσε παταγωδώς την Παρασκευή 21 Αυγούστου με την τεράστια ήττα του στο θέμα ορισμού μελών από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ στη διοίκηση της εταιρεία της Περιφέρειας, ΔΕΣΜΟΣ.
Ο κ. Τοψίδης που εδώ και μήνες προσπαθούσε λυσσαλέα να ελέγξει και να “πάρει στα χέρια του” την ΔΕΣΜΟΣ, παρασύροντας μάλιστα ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και επικεφαλής των Επιμελητηρίων ΑΜ-Θ, και τους Προέδρους των Επιμελητηρίων των άλλων νομών, επιχειρώντας ακόμα και “πραξικόπημα” με αλλαγή ποσοστών της μετοχικής σύνθεσης, κάτι που απέτρεψαν τα δικαστήρια, την περασμένη Παρασκευή…έπαιξε κυριολεκτικά τα ρέστα του. Στην απέλπιδα, λοιπόν, προσπάθειά του να ελέγξει το Δ.Σ. της εταιρείας, βρήκε ως “δεκανίκι” την παράταξη που όλο το προηγούμενο διάστημα έχει ταυτιστεί μαζί της, την παράταξη που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο και έχει επικεφαλής τον Κώστα Κατσιμίγα. Η ταύτισή τους έχει αποδειχθεί πολλές φορές όλους αυτούς τους μήνες, αφού είχαν…κοινή γραμμή σε αρκετά θέματα. Μαζί μπλόκαραν επί τρεις μήνες με αστειότητες την μεγάλη επένδυση της ΤΕΡΝΑ στην περιοχή της Κομοτηνής για κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, ύψους 300 εκατ. ευρώ, που τελικά ψήφισε ο κ. Τοψίδης πριν λίγο καιρό, αν και το ίδιο θέμα το καταψήφιζε επί μήνες. Μπροστά λοιπόν στην επιθυμία του να ελέγξει διοικητικά την εταιρεία ΔΕΣΜΟΣ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ η οποία ασχολείται με τον «Σχεδιασμό, ανάπτυξη και διαχείριση κοινοτικών προγραμμάτων σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις», και αυτό όσοι γνωρίζουν καλά τον Χριστόδουλο Τοψίδη καταλαβαίνουν τι σημαίνει, συνεργάστηκε και πάλι με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής της Κώστα Κατσιμίγα. Μόνο που…ατύχησαν, γιατί δεν τους βγήκε η μεθόδευση, μια και στη σχετική ψηφοφορία τα μέλη που πρότεινε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος πήραν 24 ψήφους, και η πλευρά Τοψίδη-Κατσιμίγα-ΣΥΡΙΖΑ πήρε 21. Δηλαδή η πρόταση Μέτιου περνούσε ακόμα και αν δεν ψήφιζαν οι δυο περιφερειακοί σύμβουλοι από την “Πατριωτική Αυγή”. Όπως πολύ σωστά αναρωτήθηκε στην ανακοίνωσή της η παράταξη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” που είναι η πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο: “Υπάρχει άραγε αντάλλαγμα για την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο την οδήγησε να προσπαθήσει να παραδώσει αυτό το σοβαρότατο εργαλείο (ΔΕΣΜΟΣ) στα χέρια του κ. Τοψίδη και της παρέας του; Η πολιτική συναλλαγή-διαπλοκή μεταξύ τους παρουσιάστηκε με πανηγυρικό τρόπο και έκανε εξίσου εντυπωσιακό κρότο με τη συντριβή της”.

Ο Χρ. Τοψίδης πρότεινε τον εαυτό του να ψηφιστεί για την ΔΕΣΜΟΣ, ενώ ήδη είναι μέλος του Δ.Σ.!

Ενδεικτικό του πανικού του κ. Τοψίδη, βλέποντας ότι η συνεργασία και η μεθόδευση με την παράταξη ΣΥΡΙΖΑ-Κατσιμίγα δεν του βγαίνει, είναι ότι αρχικά πρότεινε να εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. της ΔΕΣΜΟΣ όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Δηλαδή θα εκπροσωπούσε ο ίδιος την “Περιφερειακή Σύνθεση”, αν και είναι ήδη μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΣΜΟΣ από πέρυσι ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Έβρου! Επίσης, στην κοινή πρόταση που κατέθεσε μαζί με την παράταξη Κατσιμίγα, αφού απορρίφθηκε η συμμετοχή όλων των επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων και η αναλογική εκπροσώπηση που ζήτησε στη συνέχεια, στο σχετικό σημείωμα, επίσης…φιγουράρει το όνομα του. Τόση…μανία για πολλές καρέκλες έχει, αφού αν και είναι ήδη μέλος στο Δ.Σ. της ΔΕΣΜΟΣ, θέλει να έχει και δεύτερη θέση στην ίδια διοίκηση;! Αυτό είναι σίγουρα παγκόσμια πρωτοτυπία.

%CE%9A%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%AE %CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7 %CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CF%89%CE%BD %CE%A4%CE%BF%CF%88%CE%AF%CE%B4%CE%B7 %CE%9A%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%AF%CE%B3%CE%B1 %CE%B3%CE%B9%CE%B1 %CF%84%CE%BF %CE%94%CE%A3 %CF%84%CE%B7%CF%82 %CE%94%CE%95%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3 %CE%91%CE%9C%CE%98 1

Είναι, δε, τόσο…ζαλισμένος μετά την φοβερή “σφαλιάρα” που δέχθηκε, αφού εξέδωσε δύο ανακοινώσεις, προσπαθώντας να απαντήσει στην ανακοίνωση-καταπέλτη της παράταξης Μέτιου. Σε αυτές, η μία, κυριολεκτικά…παίζει μπουνιές με την άλλη, και μόνο ένας…Τοψίδης μπορεί να βρει κάποιον λογικό ειρμό. Συγκεκριμένα, κατηγορεί τον κ. Μέτιο ότι συνέπραξε με τις παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΚΙΝΑΛ, στους ΑΝΕΛ και στη Χρυσή Αυγή για να υπερψηφιστεί η πρόταση του για τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΣΜΟΣ, όταν ο ίδιος, που παριστάνει, όπως και κάποιοι περιφερειακοί του σύμβουλοι, τους Νεοδημοκράτες, έχουν στενή σχέση και συνεργασία με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όχι μόνο αυτό. Ο ίδιος αρχικά πρότεινε να μετέχουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ στο νέο Δ.Σ. εκ μέρους της Περιφέρειας, δηλαδή και ο Κώστας Σιμιτσής που προέρχεται από το ΚΙΝΑΛ, και ο Ανδρέας Καραγιώργης που προέρχεται από τους ΑΝΕΛ, και φυσικά εκπρόσωπος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και του ΚΚΕ, και ο Θοδωρής Περεντίδης του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το ίδιο σήμαινε και η πρότασή του για αναλογική συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Κι όμως, έχει το θράσος να κατηγορεί τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο ότι ψήφισε τα νέα μέλη με τις συγκεκριμένες παρατάξεις, γράφοντας μεταξύ άλλων: “Έτσι, ο Περιφερειάρχης, που κρύβει την ανικανότητά του πίσω από τις  πλάτες του κυβερνώντος κόμματος, επέλεξε κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την 21/8/2020 να συμπράξει πέρα από τους μισθοφόρους του ΚΙΝΑΛ και των ΑΝΕΛ, με την παράταξη που πρόσκειται στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των εκλεκτών του και των συμφερόντων που εκπροσωπούν”.

“Καλές” και “κακοί” ψήφοι…κατά το δοκούν

Κάτι ακόμα όσον αφορά την ψήφο των περιφερειακών συμβούλων της “Πατριωτικής Αυγής” που πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή. Στην δεύτερη ανακοίνωση που εξέδωσαν ο κ. Τοψίδης και η παράταξη του, πανηγυρίζουν, γιατί όπως επισημαίνουν, στην ίδια συνεδρίαση, για τη θέση Προέδρου της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας, η πλειοψηφία των παρατάξεων του συμβουλίου στήριξε την πρόταση της “Περιφερειακής Σύνθεσης” να ορισθεί επικεφαλής ως Πρόεδρος γυναίκα εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλος. Κι αυτό έγινε με τις ψήφους της παράταξης που πρόσκειται στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Σε αυτή την περίπτωση οι ψήφοι που ήταν υπέρ της πρότασής του, δεν είναι…προβληματικοί, γιατί τον βολεύουν, και στην άλλη που ψήφισαν υπέρ της πρότασης Μέτιου, είναι “προβληματικοί”; Πραγματικά η…επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. 

Εξέθεσε Κατσιμίγα ο Δαμιανίδης

Κι αν κανείς δεν θα ήθελε να είναι στην θέση του Χριστόδουλου Τοψίδη, αυτό που έπαθε ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας” (ποιας ανεξάρτητης δηλαδή, που στηρίχθηκε από τον τότε κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ), Κώστας Κατσιμίγας, λέγεται και…κάζο ολκής. Τέτοιο… “άδειασμα” του έκανε ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Ροδόπης, Παύλος Δαμιανίδης. Ο Κ. Κατσιμίγας τον πρότεινε στην κοινή πρόταση που κατέθεσε με τον Χρ. Τοψίδη, για μέλος στην ΔΕΣΜΟΣ, αλλά ο κ. Δαμιανίδης βγήκε δημόσια στην προσωπική του σελίδα στο facebook και δήλωσε πως δεν είχε ιδέα για αυτό, ουδέποτε ενημερώθηκε για αυτή την πρόταση, και φυσικά ουδέποτε την αποδέχθηκε.
%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83%CF%83 1
Kάτι προσπάθησε να…ψελλίσει στην ανακοίνωση του ο “εκλεκτός” του ΣΥΡΙΖΑ κατά τις περσινές περιφερειακές εκλογές, μόνο που δεν πείθει: “Η συναλλαγή Μετιου-Σιμιτσή και Χρυσής Αυγής για τον ΔΕΣΜΟ ήταν γνωστή πριν από την κατάρτιση της πρότασης με συγκεκριμένα ονόματα, πρόταση που κατατέθηκε όταν αρνήθηκαν οι παραπάνω την αναλογική συμμετοχή των περιφερειακών παρατάξεων στο Δ.Σ. της ΔΕΣΜΟΣ. Έχοντας ως δεδομένο το αποτέλεσμα της ως άνω συναλλαγής (και πιθανολογούμενο το αποτέλεσμα για το οποίο θριαμβολογούν οι Μέτιος-Σιμιτσής), ο κατάλογος των ονομάτων συμπληρώθηκε με αξιόλογες προσωπικότητες, χωρίς αυτές να ερωτηθούν, απλά για να καταδειχθεί ακόμη πιο έντονα η συναλλαγή με τον ακροδεξιό χώρο. Άλλωστε η υποβολή πρότασης υποψηφιότητας δεν απαιτεί την συναίνεση των προτεινόμενων, οι οποίοι θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να παραιτηθούν ακόμη και εάν εκλέγονταν”.
Παραδέχεται δηλαδή ο κ. Κατσιμίγας, ότι δεν ρώτησε τον κ. Δαμιανίδη, ενδεχομένως και άλλους, και αν εκλέγονταν, θα μπορούσαν να…παραιτηθούν, και φτου ξανά από την αρχή για αντικατάστασή τους. Τόσο…σοβαρά αντιμετώπισε την συγκεκριμένη διαδικασία. Υπάρχει όμως και μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. Κατηγορεί την περιφερειακή αρχή Μέτιου για συναλλαγή με τον ακροδεξιό χώρο, ενώ την ίδια στιγμή λέει πως αρνήθηκαν πρόταση για αναλογική συμμετοχή των παρατάξεων στο Δ.Σ. της ΔΕΣΜΟΣ. Εκεί δεν θα είχε πρόβλημα δηλαδή; Όχι απλά να ψήφιζε σε μια διαδικασία, αλλά να διοικούσε ο ίδιος με τους εκπροσώπους της παράταξης του ακροδεξιού χώρου; Και φυσικά, όταν λίγο νωρίτερα οι περιφερειακοί σύμβουλοι της “Πατριωτικής Αυγής” στο πρώτο θέμα ψήφισαν εναντίον της θέσης της παράταξης Μέτιου και υπέρ αυτής των Τοψίδη-Κατσιμίγα, τότε οι ψήφοι ήταν… καλοδεχούμενοι;
Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα, που καλό είναι να το…ψάξουν πιο βαθιά ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και οι συνεργάτες του. Ο κ. Κατσιμίγας γράφει στην ανακοίνωση του ότι “η συναλλαγή Μετιου-Σιμιτσή και Χρυσής Αυγής για τον ΔΕΣΜΟ ήταν γνωστή πριν από την κατάρτιση της πρότασης με συγκεκριμένα ονόματα”. Μα, όπως επισημάναμε, οι εκπρόσωποι της παράταξης “Πατριωτική Αυγή”, στο θέμα της Περιφερειακής Αρχής Ισότητας, ψήφισαν κατά των θέσεων Μέτιου. Άρα, από που ήταν γνωστό ότι στη συνέχεια θα ψήφιζαν κάτι άλλο; Το είπε κάποιος στον κ. Κατσιμίγα αυτό; Ο “σύντροφός” του κ. Τοψίδης; Ο επίσης…συναγωνιστής Θόδωρος Μαρκόπουλος, που μαθαίνουμε πως είχε πολλά…σούξου-μούξου στο παρασκήνιο της συνεδρίασης με τον συντοπίτη του κ. Ναθαναηλίδη;
Εκεί πάντως που το…τερμάτισε ο Κώστας Κατσιμίγας, ήταν στο κλείσιμο της ανακοίνωσης: “Η προσπάθεια της παράταξης του κου Μέτιου να διαβάλλει στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας την ομογάλακτη παράταξη του κου Τοψίδη κατηγορώντας την για «κακές παρέες με τον ΣΥΡΙΖΑ», δεν μας αφορά. Απλά μας προκαλεί γέλιο!”. Οτι θα είχε ο Τάκης Τοψίδης, υπερασπιστή της κομματικής του ιδιότητας, τον ΣΥΡΙΖΑίο Κατσιμίγα, αυτό είναι πραγματικά κατάντια.

Βαθύτατα εκτεθειμένοι Αμοιρίδης, Πατακάκης, Μαρκόπουλος

Βαθύτατα εκτεθειμένοι από τη διαδικασία αυτή είναι επίσης οι περιφερειακοί σύμβουλοι του Τοψίδη, ο Μιχάλης Αμοιρίδης και ο νεαρός Αργύρης Πατακάκης. Ο πρώτος δείχνει τεράστια ικανότητα να…χύνει την καρδάρα με το γάλα, πολύ εύκολα. Δέχθηκε να φιγουράρει το όνομα του μαζί με αυτούς που πρότεινε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, και μετά θέλει να είναι και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στο νομό Ξάνθης; Δεν καταλαβαίνει ότι με τέτοιες αψυχολόγητες κινήσεις υπογράφει την καταδίκη, μετά του αυτοδιοικητικού, και του πιθανού βουλευτικού του μέλλοντος; Όταν μάλιστα στην ίδια την παράταξή του υπάρχουν φωνές που ζητούν από τον κ. Τοψίδη να τον διαγράψει επειδή διαφοροποιείται ή τηρεί μετριοπαθή στάση σε κάποια θέματα; Επίσης, ο νεαρός Δραμινός Αργύρης Πατατάκης, πως δέχθηκε επίσης να κάνει το ίδιο; Αλήθεια, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, πως ανέχεται τον Περιφερειακό του υπεύθυνο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη να κάνει πολιτικά παιχνίδια με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, κόντρα στην Περιφερειακή Αρχή που επέλεξε προσωπικά ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης; Να συμμετέχει σε όλη αυτή την μεθόδευση προκαλώντας αποστροφή σε ανθρώπους οι οποίοι βλέπουν έναν νεαρό που έχει θεσμική θέση στην ΟΝΝΕΔ να συμμετέχει σε μεθοδεύσεις με εκλεκτούς του ΣΥΡΙΖΑ; Τέλος, ο Καβαλιώτης Θόδωρος Μαρκόπουλος, όσες φωτογραφίες από παλαιότερες παρουσίες του στη ΝΔ κι αν ανεβάσει, αφού ανέχεται να εκτίθεται συμμετέχοντας σε παρασκηνιακές μεθοδεύσεις με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι “τελειωμένος” και απλά δεν το έχει καταλάβει. Όποιοι πολιτικοί του νομού του και αν προσπαθήσουν να…τον διασώσουν, θα πρέπει να βρουν απέναντί τους το οργανωμένο κόμμα, γιατί δεν μπορεί να ανέχονται πλέον τη στάση του η οποία προκύπτει ξεκάθαρα μόνο από τις προσωπικές του φιλοδοξίες.
Υ.Γ.: Στην κοινή πρόταση Τοψίδη-ΣΥΡΙΖΑ-Κατσιμίγα, υπάρχει και ένα ακόμη όνομα…: Εξακουστός. Επίσης ευνοημένος επί χρόνια της ΝΔ, ως κομματικοδίαιτος και κρατικοδίαιτος. Αλλά, αυτός, έτσι και αλλιώς, είναι “τελειωμένος” και αυτοδιοικητικά και πολιτικά. Οπότε…

πηγή: evros-news.gr

επιμέλεια: inkomotini.news