Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Κομοτηνής, ενημερώνει για το περιεχόμενο, την αναγκαιότητα, και για την εξέλιξη των εργασιών των έργων “Αντικατάσταση μαρμάρων στο μνημείο Ηρώων του Δήμου Κομοτηνής” και “Ανακατασκευή παιδικών χαρών κεντρικής πλατείας και κεντρικού πάρκου”.

Συγκεκριμένα:

“Απαντώντας σε ερωτήσεις συνδημοτών μας, σας ενημερώνουμε για το περιεχόμενο, την αναγκαιότητα, καθώς και για την εξέλιξη των εργασιών δύο έργων που αυτήν την περίοδο ξεκινούν να υλοποιούνται από τον Δήμο Κομοτηνής.

  1. Έργο με τίτλο «Αντικατάσταση μαρμάρων στο μνημείο Ηρώων του Δήμου Κομοτηνής». Πρόκειται για έργο που έχει ως κύριο στόχο την αντικατάσταση της μαρμάρινης επένδυσης και την ορθομαρμάρωση του Ηρώου της πόλης μας, του επονομαζόμενου ως «Σπαθί». Η αναγκαιότητα του εν λόγω έργου προέκυψε από τις διαπιστώσεις της Τεχνικής μας υπηρεσίας σχετικά με την επικινδυνότητα του μνημείου λόγω κινδύνου αποκόλλησης και πτώσης των μαρμάρων. Έτσι προχωρούμε σε συνολική καθαίρεση των μαρμάρινων πλακών επένδυσης, και στην αντικατάστασή τους με νέες, καθώς επίσης και σε αποξήλωση, συντήρηση και επανατοποθέτηση του μεταλλικού σπαθιού. Το κεντρικό μνημείο της πόλης μας, που ανεγέρθηκε τη δεκαετία του 1960, θα συντηρηθεί και θα αποκατασταθεί πλήρως μέχρι τα τέλη του Μάρτη του 2020, προκειμένου η παλαιότητα της κατασκευής του να μην εγκυμονεί πλέον κινδύνους για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των διερχόμενων πολιτών. Ταυτόχρονα όμως, να αναβαθμιστεί και αισθητικά, μέσω της τοποθέτησης καινούριων, λευκών μαρμάρων, αλλά και μέσω του καθαρισμού του κεντρικού του συμβόλου.
    2) Έργο ανακατασκευής των παιδικών χαρών της Κεντρικής Πλατείας και του Κεντρικού Πάρκου της Κομοτηνής. Ο Δήμος Κομοτηνής αναπλάθει και ανακατασκευάζει εξ ολοκλήρου τις δύο παιδικές χαρές που φιλοξενούν καθημερινά εκατοντάδες παιδιά με τους ενήλικες συνοδούς τους. Έχουν ήδη αποξηλωθεί τα παλιά παιχνίδια, και συμμορφούμενοι με τις ισχύουσες, νέες παιδαγωγικές προδιαγραφές, θα τοποθετήσουμε καινούρια, τα οποία θα είναι ομορφότερα όσον αφορά την αισθητική, λειτουργικότερα, φωτιζόμενα, και θα αναφέρονται σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Νήπια και παιδιά θα έχουν σε λίγο καιρό τη δυνατότητα να παίζουν σε διαφορετικά παιχνίδια κι όχι σε ένα ενιαίο που δεν μπορεί να τους επιτρέψει να αναπτύξουν μέσω της διασκέδασης τις ξεχωριστές ηλικιακές τους δεξιότητες. Παράλληλα, θα αντικατασταθούν τα παλιά και φθαρμένα δάπεδα, και θα τοποθετηθούν νέα, ασφαλέστερα, και καλύτερα ως προς τις σύγχρονες προδιαγραφές τους.

Κύρια μέριμνά μας είναι να εργαζόμαστε ως Δημοτική αρχή, προκειμένου να αποκαθιστούμε και να προστατεύουμε στο ακέραιο τις συνθήκες ασφαλείας των συνδημοτών μας αλλά και των επισκεπτών του Δήμου μας. Αλλά και να ομορφαίνουμε αισθητικά τον περιβάλλοντα χώρο μας, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο και επιβεβλημένο”.