Στα εγκαίνια της νέας μονάδας ενέσιμων βραδείας αποδέσμευσης που δημιούργησε και λειτουργεί η φαρμακευτική εταιρεία Pharmathen στο εργοστάσιό της στις Σάπες Ροδόπης, παρέστη κατόπιν πρόσκλησης ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου.
Συνεχάρη τους ιδρυτές, μετόχους και το προσωπικό της επιχείρησης, και σε δήλωσή του τόνισε: “Εγκαινιάστηκε σήμερα μια σημαντική παραγωγική επένδυση από μια δυναμική, καινοτόμα ελληνική εταιρεία στον τομέα του φαρμάκου, όπως είναι η Pharmathen. Μια εταιρεία που δραστηριοποιείται και αναπτύσσεται στην περιοχή μας δημιουργώντας ευκαιρίες για θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τοπική οικονομία. Τέτοιες επενδύσεις, όπως αυτή που σήμερα εγκαινιάσαμε, έχουν έναν ισχυρό συμβολισμό, συμβολίζουν την αναπτυξιακή δυναμική που διαμορφώθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια με τη σταθεροποίηση της οικονομίας, το ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα και την έξοδο από τα μνημόνια. Τέτοιου είδους επενδύσεις αποτελούν επιβεβαίωση της πολιτικής που ασκήθηκε στον χώρο του φαρμάκου. Πολιτικής στήριξης των εγχώριων φαρμακοβιομηχανιών, παραγωγής γενοσήμων αξιόπιστων φαρμάκων που βασίζονται στην καινοτομία και στην έρευνα και αναπτύσσουν δυναμική στις διεθνείς αγορές. Για αυτό άλλωστε έγινε δυνατόν να εξασφαλιστεί η ισότιμη και καθολική συμμετοχή όλων των πολιτών στο φάρμακο”.
Καταληκτικά ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τέτοιες επενδυτικές δραστηριότητες όπως η νέα της Pharmaten στις Σάπες, είναι καλοδεχούμενες στην  περιοχή μας και θα τύχουν της αμέριστης στήριξής μας.