Ένα νέο, μεγάλο βήμα κάνει το Αγρόκτημα του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στα ράφια των καταστημάτων ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ στη βόρεια Ελλάδα.

Κοφτό μακαρονάκι, κριθαράκι και πέννες, όλα βιολογικά, εξαιρετικά βραστερά, πιστοποιημένα από τη “ΒιοΕλλάς” για όλα τα στάδια παραγωγής τους, είναι πλέον στη διάθεση του κοινού.

Όλα τα προϊόντα του Aγροκτήματος του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, παράγονται με τρόπους που σέβονται τη φύση και τον άνθρωπο ως παραγωγό και ως καταναλωτή.

Στο Αγρόκτημα του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ εκπαιδεύονται τα μέλη του θεραπευτικού προγράμματος παράγοντας νωπά κηπευτικά, σιτηρά, σάλτσα και ζυμαρικά. Τα προϊόντα καλύπτουν επισιτιστικές ανάγκες μονάδων του ΚΕΘΕΑ στη βόρεια Ελλάδα και διατίθενται στο εμπόριο ενισχύοντας την προσπάθεια του Οργανισμού για αυτοχρηματοδότηση.

Τα τελευταία χρόνια το Αγρόκτημα έχει δώσει προτεραιότητα σε προϊόντα για τα οποία υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω επεξεργασίας, εμπλουτίζοντας την παραγωγή του. Έτσι, τα εκπαιδευόμενα μέλη του θεραπευτικού προγράμματος έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν την εμπειρία του συνδυασμού πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα με την επεξεργασμένης παραγωγή, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την αγροτική δραστηριότητα γενικότερα.

Έχοντας ήδη εκπληρώσει τον στόχο της διατροφικής αυτάρκειας του θεραπευτικού προγράμματος, το Αγρόκτημα του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ προχωρά σε εμπορικά ανοίγματα για την οικονομική του ενίσχυση, συνάπτοντας νέες σχέσεις και συμμαχίες με την κοινωνία.