Την κεντρική του προεκλογική ομιλία πραγματοποίησε χθες ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Μεταξύ άλλων σημείωσε:

  • “Οι παλιότεροι θυμούνται πολύ καλά, πόσες φορές δάκρυσαν μπροστά στις κλειστές πόρτες της κεντρικής εξουσίας, βιώνοντας την αδικία και την περιφρόνηση σε αυτούς και στα παιδιά τους, που ενώ άξιζαν κανείς δεν τους έδινε την ευκαιρία να το αποδείξουν. Στην εργασία, στις Επιστήμες, στην Τέχνη, στην αγορά στην πολιτική. Η Θράκη στερούνταν επί μακρόν τη δυνατότητα να δώσει φτερά στα ταλαντούχα παιδιά της, χριστιανούς και μουσουλμάνους, γιατί κάποιοι την κρατούσαν μονίμως στη σκιά και την έδεναν σφιχτά στην άγκυρα της καθήλωσης”.
  • “Κάποτε οι αντίπαλοί μας, οι εκφραστές των αγανακτισμένων που μούτζωναν τη Βουλή, μπορούσαν να μας κρίνουν και να μας κατακρίνουν στα λόγια, γιατί δεν είχανε οι ίδιοι παρελθόν. Σήμερα όμως  που έχουν παρελθόν, δεν θα κριθούμε απλά, αλλά θα συγκριθούμε με κριτήριο όχι τα λόγια, αλλά τα έργα μας. Με κριτήριο τα αποτελέσματα που έφερε στον τόπο, ο καθένας με τις πολιτικές που επέλεξε να ακολουθήσει. Τους καλώ λοιπόν να περπατήσουμε μαζί στη Ροδόπη μας. Να δούμε και να θυμηθούμε. Να μιλήσουμε με τους συμπολίτες μας και να συνειδητοποιήσουμε που ήμασταν και που φτάσαμε”.
  • “Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Κομοτηνή, με μία προσωπική αναφορά στο όνομά μου, δεσμεύτηκε, αγνοώντας το πολιτικό κόστος, ότι θα ακυρώσει την απόφαση της 4ης Νομικής και θα ενισχύσει το ΔΠΘ”.
  • “Κάθε φορά που ο δικό σας Εκπρόσωπος έφευγε από την Κυβέρνηση και πολύ περισσότερο από το Κοινοβούλιο διακοπτόταν, αναχαιτίζονταν, ακυρώνονταν έργα που αποτελούν την υλοποίηση ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου για την Ανάπτυξη του Νομού μας. Αντίθετα οπότε ήμασταν δυνατοί και υπολογίσιμη δύναμη καθοδηγούσαμε τους Πρωθυπουργούς και τις Κυβερνήσεις στις σωστές αποφάσεις. Αυτό το κάναμε με επιτυχία και αποτελεσματικότητα στην κυβέρνηση Καραμανλή αλλά και στη κυβέρνηση Σαμαρά. Και είμαι βέβαιος ότι με τη δική σας στήριξη το ίδιο θα γίνει και στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη”.
  • “Η δημογραφική της αποδυνάμωσης, η αιμορραγία νέων επιστημόνων, επαγγελματιών, αγροτών λόγω ανεργίας και ανέχειας, την μετέτρεψαν από Πρότυπο Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας και Μοντέλο Δυναμικής Εναλλακτικής Ανάπτυξης σε πεδίο σύγκρουσης ακραίων εθνικισμών, παρέμβασης ξένων κέντρων και άνθισης λαϊκισμών που υπονομεύουν και απειλούν ότι χτίσαμε με πολύ κόπο όλοι μαζί, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, τις τελευταίες δεκαετίες της μεταπολίτευσης. Τα 50 χρόνια Περιφρόνησης που βίωσαν οι γονείς μας, τα βλέπουμε τώρα μετά από 5 χρόνια Αδικίας, να απειλούν να επιστρέψουν στον τόπο μέσα από την Ορφανή Ροδόπη”.
  • “Πολιτικός δεν είναι αυτός που σέρνει το χορό στα πανηγύρια, αυτός είναι χορευτής”.
  • “Δεν είναι αυτός που αυτάρεσκα αγοράζει χώρο στις εφημερίδες, τα τηλεοπτικά παράθυρα και τα social media για να θαυμάζει τη φωτογραφία του. Πολιτικός δεν είναι αυτός που θέλησε στη δύση της ηλικίας του ή στη μέση μιας άλλης καριέρας να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του. Πολιτικός δεν είναι αυτός που κατηγορεί τους άλλους για να ψηλώσει το δικό του ανάστημα. Τέλος, πολιτικός δεν είναι αυτός που χρησιμοποιεί μηχανισμούς άλλων κρατών και περίεργα κέντρα εξουσίας για να τον επιβάλλουν στους συμπολίτες του”.
  • “Η σχέση του πολιτικού με τους πολίτες, πρέπει να είναι άμεση χωρίς ενδιάμεσους, αμφίδρομη και ζωντανή δηλαδή όπως κάναμε εμείς χρόνια τώρα με την πλειονότητα αλλά και την μειονότητα”.
  • “Ο πραγματικός πολιτικός, αντίπαλό του δεν έχει ένα άλλο πρόσωπο ή ένα άλλο κόμμα. Αντίπαλό του έχει τα προβλήματα του τόπου και αναφορά του, τους ανθρώπους του. Ο πραγματικός πολιτικός πατάει στη γη και στην πραγματικότητα. Δεν απογειώνει λαϊκίστικα τις προσδοκίες των συμπολιτών του, για να γκρεμίσει στη συνέχεια τα όνειρα και τις ελπίδες τους. Ο πραγματικός πολιτικός είναι διανοητικά και ψυχολογικά εκπαιδευμένος, να διαχειρίζεται κρίσεις χωρίς να πέφτει και να παίρνει δύσκολες αποφάσεις σε λίγα λεπτά που θα προσδιορίσουν τη ζωή των πολλών για πάρα πολλά χρόνια. Ο πραγματικός πολιτικός πρέπει να δρα σαν απόλυτος επαγγελματίας, σαν ευσυνείδητος λειτουργός της δημόσιας ζωής και σαν φωτισμένος ηγέτης. Όχι σαν τυχοδιώκτης θεσιθήρας, ούτε βέβαια σαν ματαιόδοξος περαστικός. Ο πραγματικός πολιτικός πρέπει να αφοσιώνεται απόλυτα στον τόπο του και στους ανθρώπους του ταυτίζοντας τη ζωή του ολόκληρη με αυτήν την Αποστολή, την εκπροσώπηση δηλαδή του τόπου του στα Κέντρα των Αποφάσεων”.
  • “Σε αυτές τις εκλογές δεν έχουμε πλέον περιθώρια να διαλέξουμε κολλητούς. Δεν βολεύουμε φερτούς. Δεν ικανοποιούμε προσωπικές ματαιοδοξίες κανενός. Δεν παρασυρόμαστε από αγανακτισμένους. Δεν τιμωρούμε τους Άξιους, επειδή δεν ικανοποιήθηκε κάποτε το προσωπικό μας ρουσφέτι, ΓΙΑΤΙ έτσι αδικούμε τον εαυτό μας και υπονομεύουμε την Πατρίδα μας. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς στηρίζουμε την Ισχυρή Εκπροσώπηση”.