Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για τη γέφυρα του παλαιού νοσοκομείου Καβάλας και η επιτάχυνση της δημοπράτησης του πρώτου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Δράμα–Καβάλα, ήταν τα θέματα στην ατζέντα της συνάντησης του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου με τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Γιώργο Κωνσταντόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Κωνσταντίνο Κουτσούκο, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση από την Εγνατία Οδό των αναγκαίων μελετών για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Καβάλα η οποία διακόπηκε με την πτώση τμήματος της γέφυρας της οδού Νυρεμβέργης μπροστά από το παλαιό νοσοκομείο τον Νοέμβριο του 2018.

Τα σενάρια που θα διερευνηθούν με τις μελέτες, είναι είτε η αποκατάσταση του τμήματος της γέφυρας που κατέρρευσε, είτε η κατασκευή νέας γέφυρας, είτε τέλος, η δημιουργία εναλλακτικής διαδρομής με τη διεύρυνση του δρόμου που υπάρχει σήμερα. Ο συνολικός προϋπολογισμός των μελετών ανέρχεται στο ποσό των 831.080 που θα διατεθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Επίσης, συμφωνήθηκε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του πρώτου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Δράμα–Καβάλα, από τον κόμβο των Κρηνίδων έως τον Σταυρό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η διαδικασία δημοπράτησης θα αρχίσει το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Στη συνάντηση του κ. Μέτιου με τα διευθυντικά στελέχη της Εγνατίας Οδού Α.Ε., συμμετείχαν επίσης, από την πλευρά της Περιφέρειας ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών Τάσος Παράσχου, και από την πλευρά της εταιρείας το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Αντώνης Πασχάλης.

Φωτό γέφυρας: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Χάρης Ιορδανίδης