Τα τρία πρώτα καταστήματα με τιμοκαταλόγους σε γραφή braille στην Αλεξανδρούπολη

Υποχρεωτική από 1/1/2019 εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η οποία προβλέπει και πρόστιμο ύψους 500 ευρώ για όσα καταστήματα αδιαφορήσουν.
ΜΕΝΟΥ BRAILLE

Τρία καταστήματα εστίασης στην Αλεξανδρούπολη είναι πλέον φιλικότερα σε άτομα με πρόβλημα ή απώλεια όρασης, αφού διαθέτουν τιμοκαταλόγους σε γραφή Braille.

Πρόκειται για την ταβέρνα-εστιατόριο “Αϊ Γιώργης”, το καφέ “Room 6” και το ταχυφαγείο “Leftis casual fast food”.

Η ενέργεια εξυπηρετεί τα εν λόγω άτομα παρέχοντας σε αυτά ότι και σε όλους τους πελάτες· τη δυνατότητα δηλαδή να επιλέξουν τι θα παραγγείλουν, διαβάζοντας τον κατάλογο χωρίς να χρειάζεται να “ακούσουν” τα διαθέσιμα προϊόντα.

Εξάλλου, πρόκειται για υποχρεωτική από 1/1/2019 εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η οποία προβλέπει και πρόστιμο ύψους 500 ευρώ για όσα καταστήματα αδιαφορήσουν (δείτε εδώ).

Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να γίνει προσεχώς και στην Κομοτηνή με πρωτοβουλία που έχουν λάβει ήδη από το καλοκαίρι η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και το τοπικό σωματείο καφεποτοπωλών (δείτε εδώ).

Στην Αλεξανδρούπολη λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια τμήματα διδασκαλίας της γραφής braille, αν και δυστυχώς τα διαθέσιμα συγγράμματα δεν είναι τόσα πολλά (στην Ελλάδα τουλάχιστον). Ωστόσο πρόσφατα, ο μεταπτυχιακός φοιτητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Απόστολος Γαρούφος μετέγραψε στη γραφή braille το ποίημα “Μονόγραμμα” του Οδυσσέα Ελύτη (δείτε εδώ).

πηγή: reportal.gr

επιμέλεια: inkomotini.news

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood