Τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια επισκέφθηκε η υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής, επικεφαλής της “Πολη-τικής ανατροπής” Ελένη Λαφτσή, μαζί με υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού της, και συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο Σταμάτη Κουρούδη.

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη, αναφέρει: “Μια επιχείρηση με καινοτόμες πρωτοβουλίες που δείχνουν το μέλλον για την ανάπτυξη της καλλιέργειας. Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και ουσιαστική συζήτηση για την εξέλιξη ενός βασικού προϊόντος, του βάμβακος, που επηρεάζει σημαντικά την τοπική οικονομία, την ανάπτυξη και κατ’ επέκταση και τη ζωή των συνδημοτών μας βαμβακοπαραγωγών.

Η στρατηγική του για την παραγωγή ποιοτικού, πιστοποιημένου βάμβακος με υψηλή προστιθέμενη αξία και εξαγωγική δυνατότητα, είναι και στη δική  μας αντίληψη και προφανώς η απόδοση στον παραγωγό ενός μέρους της, είναι κρίσιμο μέγεθος. Στα πλαίσια του τρόπου παραγωγής βάμβακος με καλές πρακτικές, που είναι στις προτεραιότητές τους, συζητήθηκε μεταξύ άλλων πρότασή μας που μπορεί να υλοποιήσει η νέα διοίκησή μας, ώστε βάσει προγράμματος να προχωρήσει η ολοκληρωμένη διαχείριση των συσκευασιών των φυτοφαρμάκων  που αποθέτονται κοντά σε οικισμούς και είναι επικίνδυνα για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Εκφράσαμε τη διάθεσή μας να υπάρχει μόνιμη συνεργασία στην κατεύθυνση στήριξης της βαμβακοκαλιέργειας. Καθώς επίσης και τη διεκδίκηση από πλευράς μας της δημιουργίας μικρών αρδευτικών έργων που μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του κόστους παραγωγής”.