Αντιπλημμυρική προστασία, παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου στην Πλατεία Ειρήνης, και ζωντανή αναμετάδοση Δημοτικού Συμβουλίου, τέθηκαν από την Σύμπραξη Προοπτικής στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνή.

Αναλυτικά:

  • Ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Γραβάνης ζήτησε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας και να ενημερωθεί το σώμα για την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων. “Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις ανέδειξαν για ακόμη μία φορά το μέγεθος του προβλήματος και την αδυναμία αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα”, επεσήμανε, και συμπλήρωσε: “Η κλιματική αλλαγή έχει επηρεάσει την ένταση αυτών και η Σύμπραξη Προοπτικής θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης και των οικισμών”.
  • Στην συνέχεια πρότεινε “ο επιπλέον χώρος που δόθηκε πάνω στην πλατεία Ειρήνης στις επιχειρήσεις λόγω covid-19, να μπορεί να παραχωρηθεί με το αντίστοιχο τέλος και μετά το πέρας της πανδημίας, με οριοθέτηση”. Συγκεκριμένα, ζήτησε “να εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβούλιου η τροποποίηση της κανονιστικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου 327/2018 για την παραχώρηση κοινοχρήστων χώρων ώστε το να αποφανθεί σχετικά με το συγκεκριμένο άρθρο”.
  • Ο κ. Γραβάνης Αντώνης έθεσε ως θέμα και την “ζωντανή αναμετάδοση το Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να μπορούν οι δημότες να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις”. Όπως είπε, “είναι ένα αίτημα που πολλές φορές έχει τεθεί από παρατάξεις της αντιπολίτευσης και η Διοίκηση αρνείται. Η απουσία των ΜΜΕ λόγω περιοριστικών μέτρων κάνει επιτακτική την ανάγκη για την συγκεκριμένη απόφαση”. Σύμφωνα πάντως με ανακοίνωση της Σύμπραξης Προοπτικής, “η διοίκηση μετά την χθεσινή παρέμβαση δεσμεύτηκε να έρθει προς ψήφιση έως το τέλος Δεκεμβρίου μαζί με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου”.

Στο θέμα του καθορισμού τελών για τη χρήση κοινοχρήστων χώρων και τέλους εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης υποστήριξαν το αίτημα επτά επαγγελματικών σωματείων και την εισήγηση του κ. Βαφειάδη Ανέστη για μείωση, και ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την μείωση των συγκεκριμένων τελών κατά 40%.