• Η ταινία είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 18 ετών.

Ο Θερινός Κινηματογράφος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής, συνεχίζει τις προβολές του, με μια “μαύρη κωμωδία”, τη νοτιοκορεατική, βραβευμένη με τέσσερα βραβεία Όσκαρ στον φετινό διαγωνισμό ταινία, “Παράσιτα”, του Μπονγκ Τζουν Χο.
Λίγα λόγια για την υπόθεση της ταινίας
Η ταινία πραγματεύεται την ιστορία μιας τετραμελούς οικογένειας ενηλίκων, που είναι άνεργοι και ζουν σε ένα ημιυπόγειο όπου η επιβίωση είναι δύσκολη και γεμάτη εμπόδια. Όλοι τους προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια από τις λιγότερο προνομιούχες περιοχές της σημερινής Σεούλ. Κάπου μακριά, μια άλλη τετραμελής οικογένεια, της οποίας ο πατέρας είναι ένας πετυχημένος ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρίας, ζει στην πολυτελή της οικεία, μακριά από τον θόρυβο και τα άγχη της λαϊκής τάξης. Μια αχτίδα ελπίδας εμφανίζεται στην πρώτη οικογένεια, όταν ο μεγάλος γιος της βρίσκει δουλειά στο πολυτελές σπίτι της δεύτερης,  και δημιουργεί με ύπουλο τρόπο τις συνθήκες ώστε και οι υπόλοιποι συγγενείς του να μπορέσουν να επωφεληθούν της ευκαιρίας, δίχως να φαντάζεται, όσα πρόκειται να συμβούν. Όταν οι δύο οικογένειες έρθουν κοντά, θα υπάρξει ένα ντόμινο ανατροπών και μυστικών με παντελώς ανέλπιστη κατάληξη. Αυτό που ακολουθεί, και που είναι σωστό να ανακαλύψει καθένας θεατής μόνος του, είναι ένα ψυχαγωγικό και ευφυές roller coaster έντασης, ανατροπών και ριψοκίνδυνης ισορροπίας, ανάμεσα στο αστείο και στο δραματικό.
acc61a73 117621574 3441494719247328 5842782348615348978 o
Η ταινία, που είναι η πρώτη ξενόγλωσση που βραβεύεται με το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, κέρδισε επίσης τα Όσκαρ Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου και Καλύτερης Ξένης Ταινίας.
Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 17, Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Αυγούστου, στις 21:15 το βράδυ.
Γενικές πληροφορίες και οδηγίες για τις προβολές:
  • Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες της Πολιτείας, είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας.
  • Πριν από κάθε προβολή απολυμαίνονται τα καθίσματα.
  • Το ταμείο ανοίγει στις 20:00.
  • Τιμή Εισιτηρίου 5 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων στο Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο. Παρακαλούνται οι θεατές να προτιμούν την προαγορά εισιτηρίου για την αποφυγή συνωστισμού στο ταμείο του θεάτρου.
  • Άνεργοι, ΑμεΑ: είσοδος ελεύθερη με την επίδειξη κάρτας στο ταμείο.
  • Και οι θεατές που έχουν δωρεάν είσοδο, θα πρέπει να εξυπηρετούνται από το ταμείο για το ατελώς εισιτήριο.
  • Η είσοδος στο θέατρο γίνεται οργανωμένα, ανά παρέες, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στη σκάλα. Παρακαλούνται οι θεατές το ίδιο να πράττουν και κατά την έξοδό τους, ανά σειρά και από τις τρεις εξόδους του θεάτρου.
  • Στις σειρές που επιτρέπεται να καθίσουν οι θεατές, παρακαλούνται να αφήνουν δύο καθίσματα κενά από τη διπλανή παρέα. Θα συμπληρώνονται πρώτα τα κεντρικά σημεία των σειρών και μετά τα ακριανά.
  • Δεν γίνεται διάλειμμα στις προβολές, για αποφυγή συνωστισμού στο αναψυκτήριο.