Ενημερωτική ημερίδα με θέμα τις θεσμικές αλλαγές και τα εκλογικά ζητήματα του “Κλεισθένη” (Ν. 4.555/18), βάσει του οποίου θα διενεργηθούν οι προεσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου (α΄ γύρος) και της 2ας Ιουνίου (β΄ γύρος όπου χρειαστεί), διοργανώνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Κατά την εκδήλωση θα διευκρινιστούν τα νέα δεδομένα που εισάγει ο νόμος στη διαδικασία (εκλογικό σύστημα, κατάρτιση ψηφοδελτίων, κωλύματα υποψηφίων, κ.λπ.).

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Chris & Eve (3ο χλμ παλαιάς εθνικής οδού Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης στο ύψος του Οικισμού Ροδίτη), με ώρα προσέλευσης στις 9 το πρωί.

Εισηγητές θα είναι η Γενική Διευθύντρια Αποκέντρωσης και Αυτοδιοίκησης, Μ. Μαυραγάνη, και τα στελέχη της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Β. Γεωργακοπούλου και Κ. Σιδηρόπουλος. Τα υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΕΣ θα παρουσιάσουν τις διατάξεις του νόμου και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους αιρετούς, τους υποψηφίους, αλλά και στους πολίτες που ενδιαφέρονται για το θέμα.

Πρόγραμμα ημερίδας

  • 09:00-09:30 Προσέλευση συμμετεχόντων.
  • 09:30-09:40 Καλωσόρισμα και χαιρετισμός του προέδρου της ΠΕΔ ΑΜ-Θ, δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Β. Λαμπάκη.
  • 09:40-10:40 Εισηγήσεις:

-Θεσμικές αλλαγές με το πρόγραμμα “Κλεισθένης Ι” / Μ. Μαυραγάνη.

-Η διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας με το πρόγραμμα “Κλεισθένης Ι” / Κ. Σιδηρόπουλος – Β. Γεωργακοπούλου.

  • 11:00-14: 00 Ερωτήσεις-Συζήτηση.