Επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την άντληση υδάτων από σπίτια που πλημμύρισαν στον Ίσαλο Ροδόπης, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα.

Ταυτόχρονα, η νεροποντή που πλήττει την περιοχή από το μεσημέρι της Τετάρτης, έχει προκαλέσει προβλήματα στις μετακινήσεις τόσο στον αστικό ιστό της Κομοτηνής, όσο και στις επαρχιακό δίκτυο της Ροδόπης.

Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, η Τροχαία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας στις γέφυρες της δυτικής εισόδου της Κομοτηνής. Μέχρι πριν από λίγο, δεν είχε αποφασιστεί παρόμοιο μέτρο για άλλα σημεία όπου παρουσιάζεται μεγάλη συγκέντρωση  υδάτων.

Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες οδηγών, σε πολλούς δρόμους πέριξ της Κομοτηνής η κίνηση γίνεται μετ’ εμποδίων και από τους μεγάλους όγκους των νερών δημιουργούνται «παγίδες».

Ενδεικτικά, μέλος της ομάδας «Καιρικά Νέα Θράκης» στο facebook, προειδοποιεί:

«Τεράστια προσοχή!  Έχει πλημμυρίσει η εθνική οδός Κομοτηνής-Αλεξαδρούπολης από το ύψος του κόμβου της Εγνατίας οδού μέχρι και την είσοδο του Ροδίτη. Ορμητικοί χείμαρροι έχουν καλύψει το οδόστρωμα. Κοντέψαμε να πνιγούμε!».

Επίσης, φίλος αναγνώστης του inkomotini.news μας ενημερώνει ότι: «Στο δρόμο προς το Ν. Σιδηροχωρι έχει τόσο νερό που δεν μπορείς να πας. Υπάρχει ένα σημείο που δεν φαίνεται καθόλου ο δρόμος».

Οι οδηγοί καλούνται να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή και, όπου είναι εφικτό, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

(φωτογραφία αρχείου)