Δύο ζώνες αντιμετώπισης του κορωνοϊού, θα ισχύουν στη χώρα μας από τις 6 το πρωί της Τρίτης 3 Νοεμβρίου και για έναν μήνα:

Στη ζώνη Επιτήρησης, όπου θα εντάσσονται οι περιοχές που θα εμφανίζουν επιδημιολογικά δεδομένα που μέχρι σήμερα αφορούσαν στο πράσινο και στο κίτρινο επίπεδο.

Στη ζώνη αυξημένου κινδύνου όπου θα εντάσσονται οι περιοχές που θα εμφανίζουν επιδημιολογικά δεδομένα που μέχρι σήμερα αφορούσαν στο πορτοκαλί και στο κόκκινο επίπεδο.

Στη ζώνη επιτήρησης θα ισχύουν μεταξύ άλλων τα μέτρα: χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, περιορισμό κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα ως τις 5 το πρωί, τηλε-εργασία 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τηλε-εκπαίδευση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Στη ζώνη αυξημένου κινδύνου θα ισχύουν μεταξύ άλλων τα εξής: χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, περιορισμό κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα ως τις 5 το πρωί, τηλε-εργασία 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τηλε-εκπαίδευση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναστολή λειτουργίας όλων των χώρων εστίασης και καφέ (θα δουλεύουν μόνο με κατ΄οίκον διανομή και take away), και μπαρ.

Σε όλες τις περιπτώσεις δεν θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Επίσης, σε όλη τη χώρα, δεν αναστέλλεται η λειτουργία της βιομηχανίας, των σχολείων, του λιανεμπορίου, των ξενοδοχείων, των κομμωτηρίων.

Η κυκλοφορία, δε, γενικώς είναι ελεύθερη, χωρίς τα sms της καραντίνας της περασμένης Άνοιξης. 

Για ένα “δυναμικό σχέδιο Νοεμβρίου”, προκειμένου να εξασφαλιστεί “ένας πιο αισιόδοξος Δεκέμβριος”, έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του και πρόσθεσε:

“Η δημόσια υγεία και ασφάλεια είναι πάνω από κάθε άλλη επιλογή μας. Απειλούνται οι αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας, αν και ακόμα και σήμερα η Ελλάδα έχει τα λιγότερα κρούσματα στην Ευρώπη. Θα είναι λάθος όμως να επαναπαυτούμε. Ο ιός μπαίνει στη ζωή μας από τις χαραμάδες της αμέλειας των λίγων. Πρέπει να δράσουμε τώρα, πριν λυγίσουν οι ΜΕΘ. Ο πόλεμος δεν τελείωσε, έχουμε ακόμη μία μάχη μπροστά μας”.