Σε 15 ανέρχονται μέχρι και σήμερα 28/3 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης το οποίο είναι ένα από τα δεκατρία νοσοκομεία αναφορά της νόσου σε όλη τη χώρα, Ευάγγελο Ρούφο.

Τα 6 νοσηλεύονται στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, τα 4 σε ειδική κλίνη covid-19, και τα 5 διασωληνωμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Υπενθυμίζεται πως η Θράκη μετρά μέχρι σήμερα τρία θύματα προσβεβλημένα από τον ιό, έναν 77χρονο, έναν 47χρονο και έναν 60χρονο.

Όσον αφορά ειδικότερα τον νομό Ροδόπης, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κρούσμα, όπως ενημέρωσε νωρίτερα ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος (δείτε εδώ), καθώς και ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας ΑΜ-Θ Κωνσταντίνος Χουβαρδάς μετά από επικοινωνία του με τη Διοικήτρια του “Σισμανόγλειου” Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής Μάγδα Γιαμουστάρη (δείτε εδώ).

Από τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κ. Ρούφο, τονίζεται για πολλοστή φορά οτι “στις ιδιαίτερα πρωτόγνωρες και δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, ως άτομα και ως κοινωνία, απαιτείται να επιδείξουμε όλοι μας ατομική ευθύνη, σεβόμενοι πλήρως τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και να μένουμε σπίτι!”.