Την πρόταση της παράταξης της ΔΗΣΥΕ για πρόσληψη γραμματέα στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, μέλους του Δ.Σ., καθώς και την απόφαση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου για απεργία στις 25/9, την επομένη δηλαδή της πανελλαδικής απεργίας που έχει προγραμματιστεί, καταγγέλλει μετά τη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία και η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση δια του εκπροσώπου της και μέλους του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Τάκη Μουμτζίδη.

“Τώρα πλέον γίνεται ξεκάθαρο πως η καλά μεθοδευμένη απόλυση της γραμματέως Ρύιας Πατσατζή, μόνο τυχαία δεν ήταν!”τονίζει χαρακτηριστικά για το θέμα της πρόσληψης γραμματέα, ενώ αναφορικά με την απόφαση για την ετεροχρονισμένη απεργιακή κινητοποίηση, υπογραμμίζει: “Η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, συντασσόμενη με άλλα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες που ελέγχουν η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ, αποφάσισαν να κηρύξουν απεργία στις 25/09 διασπώντας το κίνημα και εξυπηρετώντας στην ουσία τα σχέδια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας”.

Ολόκληρη η τοποθέτηση-καταγγελία του κ. Μουμτζίδη:

“Το συμμαχικό μέτωπο Κυβέρνησης–Εργοδοτών, υπό την καθοδήγηση του ΣΕΒ, φέρνουν άμεσα στη Βουλή προς ψήφιση το δήθεν «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει πάνω από είκοσι άρθρα για τις εργασιακές σχέσεις. Το νομοσχέδιο συνιστά ένα νέο αντεργατικό Μνημόνιο, το οποίο αποτελεί τον «τρίτο γύρο», και πάει τους εργαζόμενους πίσω από όλα τα προηγούμενα Μνημόνια μαζί! Πρόκειται για ένα νέο αντεργατικό έκτρωμα, που με ακραίο ρεβανσιστικό και εκδικητικό τρόπο καταργεί τα όσα θετικά μέτρα ψηφίστηκαν για τους εργαζόμενους μετά την έξοδο της χώρας από τα προγράμματα των δανειστών τον Αύγουστο του 2018, δίνοντας «γη και ύδωρ» στους εργοδότες. Αυτή η μεγάλης κλίμακας ρεβανσιστική αντεπίθεση Κυβέρνησης–Εργοδοτών, βρίσκει το συνδικαλιστικό κίνημα σε μια από τις χειρότερες φάσεις της ιστορίας του, με τη ΓΣΕΕ να έχει διορισμένη διοίκηση, χωρίς να μπορεί να προκηρύξει απεργία. Παρ’ όλα αυτά, αρχής γενομένης από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, όπου όλες οι παρατάξεις ΟΜΟΦΩΝΑ συμφώνησαν για προκήρυξη απεργίας στις 24/9/2019, είναι φανερό ότι ήδη έχει διαμορφωθεί μια μεγάλη δυναμική για αγωνιστική δράση στις 24/9 με μαζικά χαρακτηριστικά και αποτελεσματικότητα. Πολλές Ομοσπονδίες μαζί με την ΑΔΕΔΥ ήδη συντάχθηκαν κι αποφάσισαν Απεργία στις 24/9. Σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται, η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, συντασσόμενη με άλλα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες που ελέγχουν η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ, αποφάσισαν να κηρύξουν απεργία στις 25/09 διασπώντας το κίνημα και εξυπηρετώντας στην ουσία τα σχέδια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Όμως τα κατορθώματα  της γνωστής παρέας του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής δεν σταματούν εδώ. Εμείς έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στον τρόπο που διοικούν το Εργατικό Κέντρο, μια και το θεωρούν «τσιφλίκι» τους και χώρο εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων. Τελευταίο επεισόδιο, η πρόταση για πρόσληψη στην αμειβόμενη θέση της γραμματειακής υποστήριξης του Εργατικού Κέντρου, του επί χρόνια Ταμία του Εργατικού Κέντρου! Τώρα πλέον γίνεται ξεκάθαρο πως η καλά μεθοδευμένη απόλυση της γραμματέως Ρύιας Πατσατζή, μόνο τυχαία δεν ήταν! Μάλιστα, όταν δεν έχει τελεσιδικήσει δικαστικά η διαμάχη για την παράνομη και εκδικητική αυτή απόλυση! Απόλυση που ταύτισε το Εργατικό Κέντρο με τους χειρότερους εργοδότες και το εξέθεσε στα μάτια των εργαζομένων που βίωσαν τα αντεργατικά αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών. Όσα παραμύθια  κι αν πουλούσε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου για δήθεν πολιτική του δίωξη από την προηγούμενη κυβέρνηση, πλέον όλοι αντιλαμβάνονται ότι το «πρόβλημα» δεν ήταν η «συμπεριφορά» της Ρύιας Πατσατζή, αλλά ότι κάποιοι ημέτεροι εποφθαλμιούσαν τη συγκεκριμένη θέση!

Καλούμε τους εργαζόμενους της Ροδόπης να συμμετάσχουν μαζικά στην Απεργία των Συνδικάτων στις 24/9 για την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Τέλος, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την τελική δικαίωση της συναδέλφισσας που άδικα απολύθηκε, και την αποκατάσταση του δικαίου και της δημοκρατίας στο Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής”.