Σχολιάζοντας τη διαδικασία σύνθεσης των επιτροπών Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, καθώς και τη στάση της παράταξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά την ψηφοφορία για την επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων για τις “Λευκές Νύχτες” Κομοτηνής και Καβάλας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Παπατολίδης, Γιάννης Στεφανίδης και Θόδωρος Συμεωνίδης, αναφέρουν:

“Στη δεύτερη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που είχε ορισμένα κρίσιμα θέματα όπως οι αρμοδιότητες και η σύνθεση των επιτροπών αγροτικής οικονομίας και της επιτροπής ανάπτυξης, η νέα περιφερειακή διοίκηση(ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση, και με στήριξη σε κάθε ψηφοφορία των φασιστοειδών της Χ.Α.), ανέθεσαν σε αυτές σημαντικές αρμοδιότητες που ανήκουν στην δικαιοδοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Διασφαλίζοντας μάλιστα ώστε η διοίκηση της ΝΔ-ΚΙΝΑΛ να έχει την απόλυτη πλειοψηφία στις επιτροπές, αφού εξασφάλισαν τη διπλή συμμετοχή της παράταξης του κ. Σημιτσή, τόσο με αντιπεριφερειάρχες όσο και με περιφερειακούς συμβούλους στις επιτροπές. Προσμετρώντας την, σαν παράταξη της μειοψηφίας, ώστε να έχει το δικαίωμα και ως μειοψηφία να εκπροσωπείται. Δηλαδή κοινώς να έχει εκπρόσωπο και σαν πλειοψηφία και σαν μειοψηφία για να βγαίνουν τα κουκιά. Είναι χαρακτηριστικό πως η διοίκηση αρνήθηκε να δοθεί χρόνος στις παρατάξεις για να γίνει συζήτηση σε επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο τόσο για τις αρμοδιότητες που πρέπει να μεταβιβαστούν στις επιτροπές, όσο και για την σύνθεσή τους. Άλλωστε έγινε καθαρό πως δεν τους αρκεί η “κυβερνησιμότητα” που ούτως ή άλλως διασφαλίζουν από τις διευρυμένες αρμοδιότητες του περιφερειάρχη και των επιτροπών, φρόντισαν με τον αριθμό των μελών (9μελή) που αποφάσισαν να απαρτίζονται οι δύο επιτροπές, να μην υπάρχει καμία φωνή ουσιαστικής αντίθεσης με τη στρατηγική τους.
Δηλαδή να αποκλείσουν την συμμετοχή της Λαϊκής Συσπείρωσης από τις επιτροπές, την μοναδική παράταξη που ασκεί αντιπολίτευση στη βάση των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων. Για αυτό οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αποχώρησαν από την διαδικασία συγκρότησης των επιτροπών. Άλλωστε και στην ψηφοφορία για τις Λευκές νύχτες που η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε την επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων που λειτουργεί αντικειμενικά εις βάρος των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζομένων, όλες οι άλλες δυνάμεις την υπερψήφισαν στηρίζοντας τη δήθεν αναπτυξιακή τους αξία. Επί της ουσίας όμως δεν διαφωνούν ούτε με τη διεύρυνση του ωραρίου, ούτε με τα εξαντλητικά ωράρια των εργαζομένων. Απέναντι σε αυτή τη λογική είναι χαρακτηριστική και η στάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ενώ την καταδίκασε στα λόγια, ψήφισε λευκό, αποδεικνύοντας στην πράξη πως η αντικαπιταλιστική της γραμμή από ευθεία γίνεται τεθλασμένη όταν αφορά κρίσιμα για το σύστημα ζητήματα. Η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε επίσης να συζητηθούν σαν θέματα τόσο ζήτημα του Χρυσού όσο και το θέμα της γέφυρας του Ιάσμου σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου”.