Παρουσία της αναπληρώτριας Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Μαριγούλας Κοσμίδου και του Προϊσταμένου του Γραφείου Μειονοτικής Εκπαίδευσης Βασίλη Συμεωνίδη, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής του τίτλου “Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” στο Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής, μετά από την επιτυχή αξιολόγηση των δράσεών του κατά τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου “Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”.

Την απονομή πραγματοποίησε ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Προγράμματος Χάρης Κούντουρος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι υπεύθυνοι του Europe Direct ΑΜ-Θ και Κομοτηνής Π. Μπαρδάκης και Η. Γκατζίνη.

Αναμνηστικά διπλώματα έλαβαν οι δώδεκα μαθητές από τις τρεις τάξεις του Λυκείου που συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό και οι υπεύθυνες καθηγήτριες Κατερίνα Γεωργαντά και Αρτεμισία Αρχοντογεώργη, όπως και οι περίπου εκατό εθελοντές μαθητές όλων των τάξεων που συνεργάστηκαν και συμμετείχαν σε πληθώρα δράσεων του προγράμματος.

Η κ. Κοσμίδου συνεχάρη τους μαθητές και τις εκπαιδευτικούς και υποσχέθηκε να στηρίξει και να συνδράμει στις δράσεις του προγράμματος, ενώ τόνισε τη σημασία του ευρωπαϊκού ιδεώδους.

Ο κ. Κούντουρος παρουσίασε στους μαθητές τη βασική δομή, τις λεπτομέρειες του προγράμματος και τις αλλαγές που θα ισχύσουν φέτος, και τόνισε τις ουσιώδεις παραμέτρους για την επιτυχή ολοκλήρωσή του, που είναι ο σεβασμός στη δημοκρατία και στους δημοκρατικούς θεσμούς, ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στη διαφορετικότητα, στην ισότητα, στην αλληλεγγύη, στην απόρριψη κάθε μορφής βίας, ρατσισμού, ξενοφοβίας, μισαλλοδοξίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το σχολείο συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα καθώς αξιολογήθηκε με υψηλό βαθμό στα κριτήρια που είχαν τεθεί, και φέτος συμμετέχουν έξι καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων και δώδεκα μαθητές από τις τρεις τάξεις του Λυκείου.

Σχολείο-Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Μειονοτικό Λύκειο Κομοτηνής Σχολείο-Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Μειονοτικό Λύκειο Κομοτηνής Σχολείο-Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Μειονοτικό Λύκειο Κομοτηνής