Την αναγκαιότητα λειτουργίας στον Ίασμο Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, υπογραμμίζει ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ιάσμου σε επιστολή του προς τη νέα υπουργό παιδείας Νίκη Κεραμέως, επιστολή την οποία επίσης κοινοποιεί στους βουλευτές Ροδόπης Ευρ. Στυλιανίδη, Ιλχ. Αχμέτ και Δημ. Χαρίτου, στη διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης Μαρ. Κοσμίδου, και στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, Κων. Μπαντίκο.

Ταυτόχρονα ο κ. Οντέρ Μουμίν δεσμεύεται πως “από 1η Σεπτεμβρίου, η νέα δημοτική αρχή για τις λειτουργικές ανάγκες του σχολείου τούτου, πάντα σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, θα διαθέσει κατά τις απογευματινές ώρες τις αίθουσες του Γυμνασίου Ιάσμου, καλύπτοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες θέρμανσης και καθαριότητας”.

Αναλυτικά η επιστολή του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Ιάσμου προς τη νέα Υπουργό Παιδείας:

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ.

Σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια προσωπικά αλλά και εκ μέρους όλων των δημοτών του Δήμου Ιάσμου Ροδόπης, για την ανάληψη των καθηκόντων σας σε ένα από τα νευραλγικά υπουργεία της νέας κυβέρνησης.

Επίσης, μεταφέροντας την αγωνία και την ανάγκη των συνδημοτών μου για λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) στην έδρα του Δήμου μας, στον οικισμό Ιάσμου, σας παρακαλώ να μεριμνήσετε άμεσα και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για τη λειτουργία της προαναφερόμενης σχολικής μονάδας.

Σας ενημερώνω ότι ήδη από την περυσινή χρονιά έχουν συλλεγεί 74 υπογραφές δημοτών μας οι οποίοι εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για τη λειτουργία της παραπάνω εκπαιδευτικής δομής δια βίου εκπαίδευσης, πλην όμως το αίτημά τους δεν αξιοποιήθηκε και δεν βρήκε ευήκοα ώτα στην προηγούμενη διοίκηση του υπουργείου σας.

Η ύπαρξη της παραπάνω ζήτησης οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ότι η περιοχή μας είναι κυρίως αγροτική, με συνθήκες που προκαλούν τη μη ολοκλήρωση σπουδών της υποχρεωτικής εκπαίδευσης εκ μέρους των συνδημοτών μου.

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας από 1η Σεπτεμβρίου, η νέα δημοτική αρχή σας διαβεβαιώνει ότι για τις λειτουργικές ανάγκες του σχολείου τούτου, πάντα σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, θα διαθέσει κατά τις απογευματινές ώρες τις αίθουσες του Γυμνασίου Ιάσμου, καλύπτοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες θέρμανσης και καθαριότητας.

Δεδομένου ότι η νέα σχολική χρονιά άρχεται στις 11 Σεπτεμβρίου 2019, είμαι βέβαιος ότι θα προβείτε στις άμεσες και αναγκαίες εκείνες πρωτοβουλίες για να μη χαθεί η παρούσα σχολική χρονιά εις βάρος των ενδιαφερομένων.

Με την προσήκουσα τιμή,
Οντέρ Μουμίν
Εκλεγμένος Δήμαρχος Ιάσμου”.