Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον Ίασμο, ζητά ο Ιλχάν Αχμέτ

Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας.
Ο Βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ.

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας για τη δημιουργία παραρτήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στον Ίασμο Ροδόπης, κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ.

“Με ογδόντα αιτήσεις από ενδιαφερόμενους πολίτες του Δήμου Ιάσμου να παραμένουν αναπορρόφητες εξαιτίας αντικειμενικών αδυναμιών από το ΣΔΕ Κομοτηνής, η ανάγκη για να υλοποιηθεί αυτό το δίκαιο αίτημα είναι πιο άμεση και επιτακτική από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν”, τονίζει ο βουλευτής, το κείμενο της κοινοβουλευτικής παρέμβασης του οποίου έχει ως εξής:

“Με έγγραφο που απέστειλε στις 19 Σεπτεμβρίου 2018 προς τον δήμαρχο Ιάσμου ο διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής, αναφέρθηκε στην ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών για τη δημιουργία παρατήματος του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής στον Δήμο Ιάσμου της Π.Ε. Ροδόπης, που αποτελεί έναν σημαντικό και με πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό περιφερειακό Δήμο της περιοχής μας. Ανταποκρινόμενος άμεσα ο Δήμος Ιάσμου στο παραπάνω αίτημα, συνέταξε έγγραφο προς τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, με ημερομηνία 20-9-2018, στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η δημιουργία του ΣΔΕ στον Δήμο Ιάσμου αποτελεί ένα πάγιο αίτημα της δημοτικής αρχής και των δημοτών, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη μέση εκπαίδευση για λόγους επιβίωσης». Μάλιστα, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την ίδρυση παραρτήματος του ΣΔΕ Κομοτηνής στον Ίασμο, ο Δήμος εμφανίζεται διατεθειμένος να συμβάλει στη επίλυση όλων των τεχνικών ζητημάτων που σχετίζονται με την παραχώρηση αιθουσών, θέρμανσης, καθαριότητας, κ.ο.κ.

Την ίδια στιγμή, από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν πρωτοκολληθεί τουλάχιστον ογδόντα αιτήσεις εγγραφής ενδιαφερομένων πολιτών στο ΣΔΕ Κομοτηνής που κατάγονται από τον Δήμο Ιάσμου, οι οποίοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον κύκλο μαθημάτων που προσφέρει το συγκεκριμένο σχολείο. Όμως, το ΣΔΕ Κομοτηνής, έχοντας καλύψει ήδη την δυνατότητα απορρόφησης των μαθητών που του αναλογούν, αδυνατεί να καλύψει το αυξημένο ενδιαφέρον που παρουσιάζεται με τις αιτήσεις που έχουν παραληφθεί από δημότες του Δήμου Ιάσμου.

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας επίσης ότι τα στοιχεία της δημογραφικής συρρίκνωσης και των μεταναστευτικών ρευμάτων προς το εξωτερικό εξ αιτίας της έκρηξης του φαινομένου της ανεργίας τα τελευταία χρόνια στον πολυπολιτισμικό Δήμο Ιάσμου, είναι συντριπτικά.

Κύριε Υπουργέ.

Η πλειοψηφία των εκπαιδευομένων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, όπως είναι γνωστό και ευρέως αποδεκτό, ανήκει σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που υφίστανται έντονο κοινωνικό αποκλεισμό και απομόνωση. Το κοινωνικό κράτος και το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας οφείλει να είναι σύμμαχός τους στον αγώνα που δίνουν για μια Δεύτερη Ευκαιρία, και να μην τους αντιμετωπίζει ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:
Προτίθεστε να προβείτε άμεσα στην ίδρυση και λειτουργία παρατήματος του ΣΔΕ Κομοτηνής στον Δήμο Ιάσμου, σύμφωνα με τα κατατεθειμένα αιτήματα του διευθυντή του ΣΔΕ Κομοτηνής και του δημάρχου Ιάσμου, και υπό το βάρος των πιεστικών κοινωνικών αναγκών και του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει εκδηλωθεί προς αυτή την κατεύθυνση από τους δημότες του συγκεκριμένου Δήμου της Π.Ε. Ροδόπης;”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood