Σε μία ακόμη αξιέπαινη κοινωφελή παρέμβαση, με το κύρος που τον χαρακτηρίζει και με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, προχώρησε ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου.
Ευχόμενος καλή σχολική χρονιά στους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, τους απευθύνει ταυτόχρονα σχετικές συμβουλές εν όψει κορωνοϊού, ενώ σχεδιάζει ενημερώσεις, τηλεδιασκέψεις και ότι άλλο κριθεί απαραίτητο.
c2a5e3b0 iatrikos silogos evrou
Στο μήνυμά του, αναφέρει συγκεκριμένα:
“Οι συνθήκες που βιώνουμε φέτος είναι πρωτόγνωρες λόγω της πανδημίας του SAR-COV 2. Με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου, ακολουθώντας τις συστάσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του ΕΟΔΥ, συνιστά, με γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας, ψυχραιμία και τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Για τον σκοπό αυτό, την ώρα του μαθήματος είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας, τόσο από τους μαθητές όσο και από τους εκπαιδευτικούς.
Οι κανόνες ατομικής υγιεινής, με σχολαστικό πλύσιμο των χεριών και αντισηψία αυτών, όπως και των κοινόχρηστων επιφανειών, είναι επίσης επιβεβλημένοι.
Κρατάμε αποστάσεις και αποφεύγουμε συνθήκες συγχρωτισμού στα διαλείμματα.
Προστατεύουμε τους εαυτούς μας-προστατεύουμε τους γύρω μας, με την σωστή επίβλεψη και καθοδήγηση των δασκάλων.
Αυτό το “χρυσό” τρίπτυχο, “Αποστάσεις – Μάσκες – Καλή Υγιεινή” χεριών και επιφανειών, είναι προς το παρόν και μέχρι την παρασκευή ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου, η ασπίδα μας ενάντια στον ιό. Συμβάλουμε έτσι, αποφασιστικά, στον περιορισμό της μετάδοσης και των συνεπειών της νόσου.
Συμβουλεύουμε επίσης γονείς και εκπαιδευτικούς να συζητούν με τα παιδιά, να μοιράζονται μαζί τους τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, και να τα κατευθύνουν με νηφαλιότητα στη λογική της αλήθειας και των εμπεριστατωμένων απόψεων των ειδικών, σε σχέση με την πανδημία.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου θα σταθεί αρωγός της προάσπισης της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών με συνεχείς ενημερώσεις, τηλεδιασκέψεις και ότι άλλο κριθεί απαραίτητο.
Καλή υγεία και καλή πρόοδο με δημιουργία στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του νομού μας”.