Την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας εν όψει της Συνόδου Κορυφής στις 10-11 Δεκεμβρίου σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η Τουρκία τα έχει κάνει όλα λάθος και έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να τους βάλει όλους απέναντι, την Ευρώπη και όχι μόνο», ενώ συμπλήρωσε ότι «θα υπάρξουν συνέπειες». Μάλιστα υπογράμμισε ότι οι συνέπειες δεν θα είναι μόνο βραχυπρόθεσμες αλλά και μεσο-μακροπρόθεσμες, γιατί θα οδηγήσουν σε έναν συνολικό επαναπροσδιορισμό των σχέσεων της Ευρώπης και της Αμερικής με την Τουρκία. «Είμαστε σε μια κρίσιμη φάση. Το πρώτο ημίχρονο θα παιχτεί στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, αλλά πρέπει να δούμε αυτή τη διαδικασία λίγο πιο ευρυγώνια, γιατί θα έχει βάθος χρόνου», πρόσθεσε ο κ. Σχοινάς.

Ακόμη ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε για την Ελλάδα είναι μεγάλη κατάκτηση το γεγονός ότι τα ζητήματα με την Τουρκία έχουν τεθεί σε ευρωτουρκικό επίπεδο, καθώς έτσι «ισχυροποιεί και μεγεθύνει την διαπραγματευτική θέση της χώρας και μας δίνει μεγάλη διπλωματική ισχύ».

Πηγή: armyvoice.gr