“Σβήσε μου το φεγγάρι”: Αφήγηση βρεφικού παραμυθιού στην Κομοτηνή

Η μικρή κουκουβάγια Luna ζει ευτυχισμένη με τον μπαμπά της στην καρδιά του δάσους...
cover event

Η μικρή κουκουβάγια Luna ζει ευτυχισμένη με τον μπαμπά της στην καρδιά του δάσους. Η φωλιά τους βρίσκεται στο κλαδί ενός δέντρου, και γύρω τους ζουν ένα σωρό άλλα ζωάκια, στις ρίζες, στον κορμό, και στα κλαδιά των δέντρων. Κάποια από αυτά είναι νυχτόβια ζώα· δηλαδή κοιμούνται την ημέρα και ξυπνούν τη νύχτα, όπως η Luna και ο μπαμπάς της. Η Luna κάθε βράδυ, μόλις ξυπνά με τον ήχο μιας ιδιαίτερης μελωδίας, ζητά από τον μπαμπά της να της αφηγηθεί μία συγκεκριμένη ιστορία που αγαπά πολύ! Η ιστορία αυτή την κάνει να νιώθει ξεχωριστή και γεμάτη αυτοπεποίθηση. Τι θα συμβεί όμως, όταν αρχίζει να επιθυμεί
πράγματα που δεν μπορεί να κάνει; Θα καταφέρει να πραγματοποιήσει τα όνειρά της, μικρότερα ή μεγαλύτερα; Θα μπορέσει άραγε ο μπαμπάς της, να τη βοηθήσει;

Αφήγηση βρεφικού παραμυθιού “Σβήσε μου το φεγγάρι”, στο βιβλιοπωλείο Δημοκρίτειο, για παιδιά ηλικίας 1-3 ετών, από τη θεατρική εταιρεία “The Little Foxes”.

Τιμές εισιτηρίων:

 • Ένα παιδί + ένας ή δύο γονείς: 10 €.
 • Δύο αδέρφια + ένας ή δύο γονείς: 15 €.
 • Τρία αδέρφια + ένας ή δύο γονείς: 20 €.

Διάρκεια: 30’ δραματοποιημένη αφήγηση βρεφικού παραμυθιού + 30’ παιχνίδι με τους ηθοποιούς. Πρωτότυπο κείμενο/αφήγηση: Έμιλυ Καμαρινοπούλου.
Ερμηνεία: Στέλλα Χαμπέζου.

Ημερομηνία παράστασης: Κυριακή 17 Νοεμβρίου-Ώρα 12 το μεσημέρι.
Κρατήσεις: 25310-84040. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η θεατρική εταιρεία “The Little Foxes – Baby theater company” με έδρα τη Θεσσαλονίκη, δραστηριοποιείται από το 2015 σε θεατρικές παραστάσεις και δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα για βρέφη και νήπια, με παραστάσεις ερευνητικού ενδιαφέροντος και παραστάσεις που προορίζονται για το ευρύ κοινό. Μετά από έρευνα σε μεταπτυχιακό επίπεδο για το βρεφικό θέατρο και τη λειτουργία του φωτός σε αυτό, oι “The Little Foxes” πραγματοποίησαν τις παραστάσεις:

 • «Ένα μικρό καταφύγιο»: βρεφική θεατρική παράσταση για παιδιά ηλικίας 8 μηνών-2,5 ετών/2018-2019.
 • «Ο Καπετάνιος της μπουγάδας»: βρεφική θεατρική παράσταση για παιδιά ηλικίας 9 μηνών-2,5 ετών/2017-2018.
 • «Mud dog: πήλινα γαβγίσματα»: βρεφική θεατρική παράσταση για παιδιά ηλικίας 10 μηνών- 2,5 ετών/2016-2017.
 • «Cardbox stories: σβήσε μου το φεγγάρι»: αφήγηση βρεφικού παραμυθιού για παιδιά ηλικίας 1-3 ετών/2018-2019.
 • «Cardbox stories: ένα βάλτος γεμάτος χρώματα»: αφήγηση βρεφικού παραμυθιού για παιδιά ηλικίας 1-3 ετών/2018-2019.
 • «Cardbox stories: Μαμά…αγκαλιά»: αφήγηση βρεφικού παραμυθιού για παιδιά ηλικίας 1-3 ετών/2017-2018.
 • «Cardbox stories: μια προβοσκίδα στα σύννεφα»: αφήγηση βρεφικού παραμυθιού για παιδιά ηλικίας 1-3 ετών/2016-2017.
 • «Κλίμακες: ένα μουσικό picnic»: μουσική βρεφική παράσταση για παιδιά ηλικίας 1-3 ετών/2017-2018.
 • «Δείπνο εποχής»: νηπιακή θεατρική παράσταση για παιδιά ηλικίας 2-6 ετών/2018-2019,
 • «Apollo II: μια διαστημική περιπέτεια»: νηπιακή θεατρική παράσταση για παιδιά ηλικίας 2-6 ετών/2017-2018.
 • «Tiny me: επιστήμονες τσέπης»: νηπιακή θεατρική παράσταση για παιδιά ηλικίας 2-6 ετών/2016-2017.
 • «Clarus Puer: το φωτεινό αγόρι»: βρεφική θεατρική παράσταση για παιδιά ηλικίας 8 μηνών-3 ετών/2015-2016.

Οι παραστάσεις αγκαλιάστηκαν από το λιλιπούτειο και ενήλικο κοινό, έχοντας εξαιρετική απήχηση (όλες οι παραστάσεις είχαν τη μέγιστη προβλεπόμενη πληρότητα θεατών).

Η εταιρεία “The Little Foxes” είναι εγκεκριμένο και μοναδικό ελληνικό μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου “Small Size: European Network for the Diffusion of Performing Arts for Early Childhood”, και συμμετέχει κάθε χρόνο στα διεθνή βρεφικά φεστιβάλ La Baracca (Ιταλία), Helios theater (Γερμανία), Labas festival (Λιθουανία), με τις θεατρικές παραγωγές βρεφικού και νηπιακού θεάτρου, και με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Baby sign” εκμάθησης της ελληνικής νοηματικής γλώσσας σε βρέφη και νήπια.

Το βρεφικό́ θέατρο είναι ένα είδος που απευθύνεται σε βρέφη και νήπια ηλικίας 8 μηνών έως 6 ετών. Ορισμένες φορές η ομαδοποίηση γίνεται λεπτομερέστερα σε έργα που απευθύνονται για παράδειγμα σε βρέφη 7 μηνών – 2,5 έτους (βρεφικό́ στάδιο), είτε σε βρέφη/νήπια 1 μηνών-3 ετών (βρεφικό́ και πρώιμο νηπιακό́ στάδιο), είτε σε νήπια 2-6 ετών (νηπιακό́ στάδιο).
Το θέατρο σε αυτές τις ηλικίες λειτουργεί καταλυτικά στη διαμόρφωση και εξέλιξη της αντίληψης. Η γενικευμένη ιδέα πως τα βρέφη και νήπια δεν μπορούν να παρακολουθήσουν δράσεις παρά μόνο να συμμετέχουν στη διαδικασία παιχνιδιού, είναι απόλυτα λανθασμένη. Η ίδια γενική συνθήκη ισχύει για τις παραστάσεις αφήγησης βρεφικού/νηπιακού παραμυθιού, καθώς οι μικροί θεατές είναι ικανοί να παρακολουθήσουν την υπόθεση και να αλληλοεπιδράσουν με τον αφηγητή/ηθοποιό. Τα βρέφη/νήπια απαλλαγμένα από συμβατικούς τρόπους αντίδρασης και απενοχοποιημένα από την υποχρέωση αποδοχής του έργου, μαθαίνουν να εκφράζονται και εξερευνούν τις αισθήσεις με τον δικό τους τρόπο και ρυθμό. Οι παραστάσεις αφήγησης βρεφικού/νηπιακού παραμυθιού διαφέρουν σε θεμελιώδη στοιχεία από τις παραστάσεις αφήγησης παιδικού παραμυθιού. Επίσης έχουν σημαντικές διαφορές με τις παραστάσεις βρεφικού/νηπιακού θεάτρου. Στόχος των παραστάσεων αφήγησης βρεφικού/νηπιακού παραμυθιού, είναι η εξοικείωση των μικρών θεατών με τη μυθοπλασία, τον ειρμό, τη συσχέτιση γεγονότων, και την παρακολούθηση ολοκληρωμένων εξωτερικών ιδεών. Δεν έχουν διδακτικό, αλλά επιμορφωτικό χαρακτήρα, εξελίσσοντας κάθε βρέφος/νήπιο χωριστά, ανάλογα με την ηλικία, τις δυνατότητες, τα ερεθίσματα και τις καταβολές του.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood