Στράτος Τσακιρίδης: “Έχουμε καθαρό πρόσωπο και πραγματικό έργο”

Αισιόδοξος εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κομοτηνής και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την "Κοινωνία Πολιτών" του Γιάννη Γκαράνη, Στράτος Τσακιρίδης, ενώ ταυτόχρονα απάντησε και για τα χρέη της Επιχείρησης προς τη ΔΕΗ, μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο Χρόνος 87,5. 
Screenshot_1531
Αύξηση χρέους εξ αιτίας της αύξησης του ενεργειακού κόστους

“Σαφέστατα υπήρχε ένα χρέος προς τη ΔΕΗ, το οποίο είναι ρυθμισμένο”, ανέφερε ο κ. Τσακιρίδης, και πρόσθεσε: “Από το 2020 μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑ Κομοτηνής έχει δώσει πάνω από 3.200.000 ευρώ για τη ΔΕΗ. Μόνο φέτος, από την αρχή της χρονιάς, έχουμε πληρώσει 600.000 ευρώ”. Όπως περαιτέρω εξήγησε, “μιλάμε για χρέος που ήταν 2 εκατομμύρια ευρώ και που μετά τη ρήτρα προσαρμογής που ανέρχεται στα 2.750.000 ευρώ που είναι οι τόκοι, το χρέος εκτοξεύτηκε στα 5,5 εκ. ευρώ“. Αναφερόμενος στο έγγραφο της ΔΕΗ στις 24 Αυγούστου προς όλες τις ΔΕΥΑ που χρησιμοποιούν την ενέργεια για την άντληση πόσιμου νερού και αντιμετωπίζουν προβλήματα εξ αιτίας της αύξησης του ενεργειακού κόστους, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κλήση από την Εισαγγελία”, αλλά “η επιστολή κοινοποιήθηκε προς ενημέρωση”. Εξάλλου υπογράμμισε πως “με την υπ΄ αριθμ. 5.013/2023 Υπουργική Απόφαση προβλέπεται η χρηματοδότηση των ΔΕΥΑ για να σταθούν στα πόδια τους”. “Πάγιο αίτημα της ΔΕΥΑ Κομοτηνής προς τη ΔΕΗ είναι η χρέωσή της να μη γίνεται σύμφωνα με την αστική χρέωση”, συμπλήρωσε ο Στράτος Τσακιρίδης και τόνισε πως “η μόνη λύση για να ρυθμιστεί το χρέος είναι με κρατική επιχορήγηση”.

Απάντηση στην αντιπολίτευση

“Θυμήθηκε η αντιπολίτευση είκοσι μέρες πριν τις εκλογές να μας πει αυτό που λέμε εδώ και τρία χρόνια εμείς! Και ο προκάτοχός μου, ο Νότης Χαραλαμπίδης, και εγώ, που είμαι τρία χρόνια σε αυτή τη θέση, ενημερώνουμε εδώ και δύο χρόνια για τη δυσθεώρητη αύξηση του ενεργειακού κόστους”, σημείωσε ο κ. Τσακιρίδης και δεσμεύτηκε πως “δεν υπάρχει καμία περίπτωση για την αύξηση των τιμολογίων στους καταναλωτές”, υπογραμμίζοντας πως “η ΔΕΥΑΚ είναι κοινωφελής Επιχείρηση και θα παραμείνει έτσι”.

Το έργο της ΔΕΥΑΚ

“Πραγματικά αυτή η παράταξη και αυτή η διοίκηση τα τελευταία δώδεκα-δεκατρία χρόνια έκανε το μεγαλύτερο έργο που θα μπορούσε να κάνει από δημιουργίας της ΔΕΥΑΚ”, υποστήριξε ο Στ. Τσακιρίδης,και συνέχισε: “Το έργο της ΔΕΥΑ Κομοτηνής είναι έργο πνοής, έργο αδιαμφισβήτητο, το οποίο παρέχει καλύτερη ποσότητα και ποιότητα νερού στους δημότες. Αυτό φάνηκε και στην παραλιακή ζώνη που το καλοκαίρι παρά την αυξημένη κίνηση δεν υπήρχαν προβλήματα. Τα έργα ξεπέρασαν σε προϋπολογισμό τα 100 εκατομμύρια ευρώ και δεν αφορούν μόνο την ύδρευση αλλά και την αποχέτευση, όπως ο Βιολογικός Καθαρισμός του Φαναρίου που προχωράει, και ο εγκεκριμένος Βιολογικός Καθαρισμός του Ηφαίστου που θα συμπεριλάβει και την Πανεπιστημιούπολη. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο γύρω από την πόλη στο οποίο όλοι οι Οικισμοί θα συνδέονται με το αποχετευτικό της Κομοτηνής. Το σημαντικότερο έργο που θα κάνει η ΔΕΥΑ Κομοτηνής είναι η κατασκευή του υδρευτικού φράγματος στα Σύμβολα. Για το έργο ήδη έχει βρεθεί ανάδοχος όπως ενημέρωσε. Όταν θα έχουμε ένα δικό μας φράγμα και θα μπορούμε με την ποσότητα και όλο τον όγκο νερού να καλύψουμε όλο τον Δήμο Κομοτηνής, τότε θα μειωθεί και το ενεργειακό κόστος”.

Στράτος Τσακιρίδης: "Έχουμε καθαρό πρόσωπο και πραγματικό έργο"

πηγή: xronos.gr

επιμέλεια: inkomotini.gr

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood