Τον Δήμο Ιάσμου επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, όπου προήδρευσε σύσκεψης με αντικείμενο την επιτάχυνση των απαραίτητων ενεργειών για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

Στοχευμένες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στον Ίασμο με κονδύλια της ΠεριφέρειαςΣτη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο απερχόμενος Δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καδή, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Δασών, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και του τοπικού Δήμου, ο κ. Μέτιος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια προκειμένου:

  • Η Διεύθυνση Δασών να εκπονήσει μελέτη και να εκτελέσει το έργο της διευθέτησης του τμήματος του ρέματος «Αρνεμούσι» που βρίσκεται ανάντη και δίπλα στον οικισμό του Ιάσμου.
  • Ο Δήμος Ιάσμου να διερευνήσει τις δυνατότητες διεύρυνσης του υφιστάμενου αγωγού ομβρίων υδάτων που διέρχεται μέσα από τον οικισμό.

Στόχος των παραπάνω ενεργειών είναι σε περίπτωση έντονων πλημμυρικών φαινομένων να υπάρχει ανάσχεση των υδάτων και των φερτών υλικών που μεταφέρονται μέσα στον οικισμό.

Στοχευμένες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στον Ίασμο με κονδύλια της Περιφέρειαςphotos: Ηλίας Μπούκας