Στους “Ήρωες των Τεμπών” και στο “Ref Checkpoint” το “Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2023”

Οι δύο νικητές από την Ελλάδα είναι ανάμεσα σε 38 τιμόμενα πρόσωπα και οργανώσεις τα οποία προέρχονται από τα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την επιλογή που έγινε από την κεντρική επιτροπή του Βραβείου.
Untitled-design-6-1024x512

Οι “Ήρωες των Τεμπών”

Οι “Ήρωες των Τεμπών” επέβαιναν στις 28/02/2023 στον μοιραίο επιβατικό συρμό Intercity 62 που προσέκρουσε σε άλλη αμαξοστοιχία στα Τέμπη, και ενώ και οι ίδιοι ήταν τραυματισμένοι, με κίνδυνο της ζωής τους και αυταπάρνηση βοήθησαν τους συνεπιβάτες τους να βγουν από τα βαγόνια του φλεγόμενου τρένου σώζοντας δεκάδες ζωές.

Στους "Ήρωες των Τεμπών" και στο "Ref Checkpoint" το "Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2023"

Στους "Ήρωες των Τεμπών" και στο "Ref Checkpoint" το "Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2023"“Ref Checkpoint”

Το “Ref Checkpoint” του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή“, είναι κέντρο πρόληψης και σεξουαλικής υγείας για πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και μετανάστες στην Αθήνα, και παρέχει δωρεάν ενημέρωση, συμβουλευτική για θέματα σεξουαλικής υγείας στη μητρική γλώσσα των ωφελουμένων (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ρωσικά, αραβικά, ουρντού, φαρσί), ανώνυμη εξέταση για τον HIV και τις ιογενείς ηπατίτιδες, και διασύνδεση των ωφελούμενων ατόμων με το Εθνικό Σύστημα Υγείας ή με άλλους φορείς και υπηρεσίες

Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη…

…αναγνωρίζει πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνεργασίας και προωθούν τις κοινές κοινωνικές αξίες. Απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε άτομα, ομάδες, ενώσεις ή οργανώσεις, που με τις δράσεις τους προάγουν τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα θεμελιώδη δικαιώματα, την αμοιβαία κατανόηση και τη στενότερη σύνδεση μεταξύ των πολιτών των κρατών-μελών της Ε.Ε. ή τη διευκόλυνση της διασυνοριακής ή διεθνικής συνεργασίας εντός Ε.Ε. Προτάσεις για υποψηφιότητες για το Βραβείο γίνονται από τους Ευρωβουλευτές, καθώς επίσης από πολίτες, ομάδες πολιτών και οργανώσεις.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood