Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος συστήνει στα μέλη της να αναστείλουν το πλύσιμο αυτοκινήτων στα πρατήριά τους για όσο διάστημα τελούν σε ισχύ τα γενικά προληπτικά μέτρα γα τον κορωνοϊό.

“Η παρουσία των πελατών στα καταστήματά μας να είναι μόνο για εφοδιασμό των αυτοκινήτων και διανομή πετρελαίου, διότι ο νόμος των πιθανοτήτων για τη μετάδοση του ιού είναι μεγάλος, με συνέπεια να είναι εις βάρος της υγείας των καταναλωτών-πελατών  μας, των εργαζομένων, των ίδιων των συναδέλφων”, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.

Επάρκεια καυσίμων

Συγχρόνως, αναφορικά με την τροφοδοσία των πρατηρίων, τονίζει για άλλη μια φορά ότι “δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας του καταναλωτικού κοινού όσον αφορά την επάρκεια καυσίμων”. Υπενθυμίζει εξάλλου, οτι όπως ανακοίνωσε και το Υπουργείο Ενέργειας οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών εφοδιάζουν αδιάλειπτα τα πρατήρια, χωρίς πρόβλημα, ενώ τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν κανονικά εντός των καθορισμένων ωραρίων”. Και καταλήγει: “Δεν αναμένεται λοιπόν να υπάρξει κανένα πρόβλημα ως προς τα υγρά καύσιμα, ούτε τώρα ούτε αργότερα”.