Συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, ένας 23χρονος αλλοδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 10 μη νόμιμους μετανάστες. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες, συνεργούς του 23χρονου.

Ειδικότερα, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, του πλησίον οικισμού Θρυλορίου, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια, ο οδηγός ελάττωσε την ταχύτητα του οχήματος και λίγο πριν την ακινητοποίησή του, το εγκατέλειψε εν κινήσει μαζί με τους άλλους δύο συνεργούς του, διαφεύγοντας σε παρακείμενη αγροτική περιοχή.

Άμεσα οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 23χρονο, ενώ οι συνεργοί του διέφυγαν και αναζητούνται.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι τρείς διακινητές μετέφεραν με αυτό παράνομα στην ενδοχώρα 10 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 23χρονος κατηγορείται επίσης για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον στερείται άδεια ικανότητας οδήγησης.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, όπως και το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.