Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δήμαρχοι της Θράκης για τα χρυσωρυχεία

Προγραμματική Συμφωνία των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Μαρωνείας-Σαπών και Κομοτηνής.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ 23.10.2019

Νέα, αποφασιστική, δυναμική και στοχευμένη κινητοποίηση ενάντια στην προοπτική λειτουργίας χρυσωρυχείων στο Πέραμα, από αυτοδιοικητικούς της Θράκης, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις Σάπες ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών Ντίνου Χαριτόπουλου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης, και ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης.

Η συνάντηση έγινε σε άριστο και εποικοδομητικό κλίμα συναντίληψης και συνεργασίας, και ομόφωνα συναποφασίστηκαν οι κάτωθι δράσεις και πρωτοβουλίες ενάντια στα χρυσωρυχεία, που άμεσα θα υλοποιηθούν:

  • Ο κ. Χαριτόπουλος να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, και τους αρχηγούς των κομμάτων, για να οριστούν ημερομηνίες συνάντησης μαζί τους, στις οποίες οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί θα τους ενημερώσουν για το πρόβλημα και την επικινδυνότητα των χρυσωρυχείων και θα τους ζητήσουν τη συστράτευσή τους στον αγώνα της κοινωνίας της περιοχής.
  • Να ανατεθεί στους Επίκουρους Καθηγητές της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ Χρήστο Δετσαρίδη και Αθανάσιο Τσιρωνά, η άσκηση νομικών προσφυγών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την ακύρωση της «επένδυσης» των χρυσωρυχείων.
  • Να δοθούν συνεντεύξεις στα μέσα μαζικής επικοινωνίας στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Κομοτηνή. Τις δύο πρώτες ανέλαβε να προετοιμάσει ο κ. Ζαμπούκης, και την τρίτη ο κ. Γκαράνης, ενώ σε αυτές θα συμμετάσχουν και οι θεσμικοί που πήραν την πρωτοβουλία, εκπρόσωπος της Διανομαρχιακής Επιτροπής ενάντια στα χρυσωρυχεία, και εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας.
  • Η κάλυψη των δαπανών που θα απαιτηθούν για την υλοποίηση των δράσεων, θα γίνει μέσω προγραμματικής συμφωνίας των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής και Μαρωνείας-Σαπών.

Η επόμενη συνάντηση της επιτροπής τω αυτοδιοικητικών θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Σαπών την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 στις 8 μ.μ όπου θα συζητηθεί και η περαιτέρω πορεία της πρωτοβουλίας.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood