Στον Ίασμο τον Φεβρουάριο θα ολοκληρωθεί το σχολικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ «ΤECHNOLOGY AS A SOLUTION FOR CLIMATE CHANGE»

Στο πρόγραμμα, το οποίο συντονίζει το ΓΕΛ Ιάσμου, συμμετέχουν σχολεία από την Ελλάδα, τη Λιθουανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Τουρκία.
barcelos

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ «ΤECHNOLOGY AS A SOLUTION FOR CLIMATE CHANGE», οκτώ μαθητές του Γενικού Λυκείου Ιάσμου, με συνοδούς τη διευθύντρια του σχολείου Βάγια Σερέτη και την εκπαιδευτικό Βασιλική Γεωργούλα, φιλοξενήθηκαν στην πόλη Barcellos της Πορτογαλίας.

Στο πρόγραμμα, το οποίο συντονίζει το ΓΕΛ Ιάσμου, συμμετέχουν σχολεία από την Ελλάδα, τη Λιθουανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Τουρκία.

Οι μαθητές παρουσίασαν όψεις του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, συνεργάστηκαν σε μεικτές ομάδες για τη δημιουργία βίντεο με θέμα την κλιματική δικαιοσύνη, και συμμετείχαν σε εργαστήρια με θέμα τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις ευπαθείς ομάδες.

Καθώς το θέμα του προγράμματος είναι πώς η τεχνολογία μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό του φαινομένου της κλιματικής κρίσης, οι μαθητές επισκέφθηκαν το εργοστάσιο κατασκευής και εγκατάστασης αιολικών πάρκων “Enercon-Wind and Hydro Energy” και ενημερώθηκαν για την  αξιοποίηση των νέων, πράσινων, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι οποίες χρησιμοποιούν τον άνεμο, τον ήλιο, τη γεωθερμία.

Στον Ίασμο τον Φεβρουάριο θα ολοκληρωθεί το σχολικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ «ΤECHNOLOGY AS A SOLUTION FOR CLIMATE CHANGE»Eπισκέφθηκαν επίσης το πανεπιστήμιο του Aveeiro και ενημερώθηκαν για το UNALAB project που στοχεύει στην ανάπτυξη εξυπνότερων, πιο συμπεριληπτικών αστικών κέντρων.

Αν δούμε τις πόλεις ως ζωντανούς οργανισμούς και αξιοποιήσουμε τη φύση των πόλεων με την αξιοποίηση της τεχνολογίας και την προσαρμοσμένη χρήση των περιορισμένων πόρων, οι πόλεις θα γίνουν βιώσιμες και πιο ανθεκτικές μέσα από λύσεις που βασίζονται στην ίδια τη φύση (π.χ. με τη δημιουργία πράσινων πάρκων).

Στον Ίασμο τον Φεβρουάριο θα ολοκληρωθεί το σχολικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ «ΤECHNOLOGY AS A SOLUTION FOR CLIMATE CHANGE»

“Με τη συμμετοχή του σχολείου μας στα Προγράμματα ERASMUS+ οι μαθητές μας εξασκούνται στη χρήση των ξένων γλωσσών, στη χρήση των τεχνολογιών της πληροφορικής και της επικοινωνίας, αναπτύσσοντας παράλληλα τις δεξιότητες της συνεργασίας, της επικοινωνίας, της κριτικής σκέψης και της δημιουργικότητας”, σημειώνει η κ. Σερέτη, και προσθέτει “το πιο σημαντικό”, οτι δηλαδή “επικοινωνούν με συνομηλίκους τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δημιουργούν δίκτυα και φιλίες, και συνειδητοποιούν πως περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν εμάς τους ανθρώπους από εκείνα που μας διαφοροποιούν”.

Η επόμενη και τελευταία κινητικότητα στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος έχει οριστεί για τον Φεβρουάριο του 2023 και θα πραγματοποιηθεί στον Ίασμο.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Εθνική μονάδα για την Ελλάδα είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood